«Βουλιάζει» η Αθήνα απ’ τα σκουπίδια | Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

LIKE US ON FACEBOOK

Τα σκουπίδια στην Αθήνα έχουν σχηματίσει λόγους και σε συνδυασμό με τη ζέστη και τη βροχή η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και επικίνδυνη. Παραμένουν τα προβλήματα στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Τα σκουπίδια στην ατμόσφαιρα έχουν κατακλύσει τους δρόμους, καθώς τα προβλήματα στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο οποίος παρουσίασε ρήγμα στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, εδώ και περίπου εννέα μέρες παραμένουν.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 δήλωσε πως γίνονται μεγάλες προσπάθειες να κρατηθούν οι κεντρικοί δρόμοι καθαροί.

Δεν έχουμε πού να αδειάσουμε. Στη χωματερή, εκεί που αδειάζουν τα απορριμματοφόρα, έχει κάπως ξεκολλήσει το βουνό. Έχει σχεδόν τελειώσει. Μαθαίνουμε ότι από αύριο μάλλον θα τεθεί σε λειτουργία

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό η αντιπρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Αφροδίτη Μπιζά ανέφερε από την πλευρά της ότι «η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά και από τα καιρικά προβλήματα θα μπορέσει να δοθεί σε χρήση ο ΧΥΤΑ.

Πάντως, σε συνδυασμό με τη βροχή, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και επικίνδυνη. Πολλοί δήμοι προσπαθούν να κρατήσουν καθαρούς τους δρόμους, ενώ καταγγέλλουν πως δεν έχουν ενημερωθεί για πότε θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης,  σε επίσημη ανακοίνωσή του τόνισε πως:

Άνθρωποι, σχεδιασμοί και υποδομές δοκιμάζονται αυτή την ώρα και κάθε άλλο παρά αυτονόητο είναι ότι η πρωτεύουσα θα μπορέσει για πολύ ακόμη να αντιμετωπίζει με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες το πρόβλημα, για το οποίο δεν είναι υπεύθυνη και βεβαίως δεν μπορεί να δώσει λύση

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, σε σημεία μεγάλου υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και οι κλινικές, καθώς και σε περιοχές μεγάλης τουριστικής σημασίας, η αποκομιδή γίνεται κανονικά με αποτέλεσμα να διατηρούνται καθαρά.

«Παρά τα αισθητά μειωμένα δρομολόγια, λόγω του επιχειρησιακού ανασχεδιασμού στον οποίο εκτάκτως προχωρήσαμε, οι περισσότερες γειτονιές της πόλης –πλην λίγων εξαιρέσεων- κρατιούνται ακόμη σε αξιοπρεπή επίπεδα καθαριότητας», αναφέρει ο κ. Καμόνης στην ανακοίνωσή του ενώ ζητά την κατανόηση και συνεργασία όλων.

Εκφράζουμε την ελπίδα ότι οι διαβεβαιώσεις θα επαληθευτούν και μέσα στα επόμενα λίγα 24ωρα το πρόβλημα θα ξεπεραστεί, χωρίς να επηρεάσει περαιτέρω την πόλη και τους κατοίκους της

Photo: Eurokinissi
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved