Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας γειτονικής πολυκατοικίας.

Στις 07.10 ενεργοποιήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που τραυμάτισε έναν νεωκόρο και έναν αστυνομικό έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί η βόμβα στο Κολωνάκι είχε ισχυρή λάμψη.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε ένα μεταλλικό κουτί, όπου μέσα υπήρχαν δυο μπουκάλια εύφλεκτο υγρό και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι «Είχε πολύ θόρυβο και μεγάλη λάμψη».

Ο νεωκόρος της εκκλησίας τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό, όπου και διακομίσθηκε αμέσως μετά την έκρηξη. Ενώ ο 35χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο και παραμένει στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών 401, όμως, βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητεί τους δράστες

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ψάχνει τους δράστες. Επιπλέον, στόχος είναι η εξιχνίαση της υπόθεσης και η εύρεση των κινήτρων για την επίθεση έξω από τον ναό.

Η ευρύτερη περιοχή είναι αποκλεισμένη και διεξάγονται έρευνες από τους άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, της Σήμανσης, αλλά και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό στις αρχές είναι ότι οι δράστες επέλεξαν έναν ναό για την επίθεσή τους και ότι δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ένας από τους τρεις ιερείς του Αγίου Διονυσίου δήλωσε:

Στις 07.30 άρχιζε Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Στεφάνου. Τι συμβολισμό μπορεί να έχει ένα τυφλό χτύπημα σε ώρα προσέλευσης κοινού στην εκκλησία;

Υπενθυμίζουμε ότι όλος ο πολιτικός κόσμος έχει καταδικάσει την βομβιστική επίθεση στον Κολωνάκι. Δείτε όσα ειπώθηκαν από τα πολιτικά κόμματα και τις αιχμές προς την Κυβέρνηση εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος κρύβεται πίσω απ’ την έκρηξη στο Κολωνάκι

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ