Βήμα- βήμα πώς να συμπληρώσεις την αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

LIKE US ON FACEBOOK

Προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου Ρεύματος προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους, για να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων. Πώς συμπληρώνουμε την αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ;

Αρχικά, για να συμπληρώσεις την αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα πρέπει να μπεις στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), η οποία θα ανοίξει την εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του 2018.

Θυμίζουμε πως με την τελευταία υπουργική απόφαση του 2018 ορίστηκαν δύο κατηγορίες δικαιούχων του ΚΟΤ:

  • Στην πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α’) εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και δικαιούνται έκπτωση 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα στη χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στη δεύτερη (ΚΟΤ Β’) εντάσσονται καταναλωτές που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Για την κατηγορία αυτή η έκπτωση είναι 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Τα 6 βήματα για την αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ:

  1. Με την είσοδό σου στο σύστημα θα σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις τον ΑΜΚΑ σου και να συναινέσεις στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σου, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σου).
  2. Μετά την συναίνεση σου, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σου. Επίλεξε για ποιο ΚΟΤ θέλεις να κάνεις αίτηση.
  3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.
  4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχεις εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σου έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δεις αν πληροίς τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
  5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σου, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίς τα κριτήρια ή όχι.
  6. Για να καταστείς δικαιούχος πρέπει να πατήσεις το κουμπί Υποβολή Αίτησης. Εάν πληροίς τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτήθηκες. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.
Photo: EUROKINISSI

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved