Βήμα-βήμα για να κάνεις μόνος σου την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

LIKE US ON FACEBOOK

Σε περίπου μια εβδομάδα (17 Δεκεμβρίου) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό μέρισμα. Βήμα-βήμα πώς να κάνεις μόνος του την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Να σημειωθεί πως όπως έχει γίνει γνωστό γίνεται προσπάθεια να αρχίσει να πιστώνεται το ποσό σε κάποιους δικαιούχους, όπως στους μακροχρόνια ανέργους, ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα, ενώ το σίγουρο είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων νοικοκυριών το ποσό των 700 ευρώ.

Πώς θα κάνεις την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

  • Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου 2019 να μπει στο διαδικτυακό τόπο koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
  • Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.
  • Θα πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους
  • Να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε  θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.

Μόλις πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω βήματα, τότε θα εμφανίζεται η πληροφορία αν δικαιούσαι τα 700 ευρώ ή όχι. Αν έχεις κάνει την αίτηση σωστά και ικανοποιείς τα κριτήρια θα εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που η αίτησή του απορρίφτηκε.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα γίνει η καταβολή του;
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved