Ένα video-ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει τη στιγμή που διέφυγαν οι δράστες απ’ τον ΣΚΑΪ μετά την τοποθέτηση της βόμβας τα ξημερώματα της Δευτέρας, 17 Δεκεμβρίου. Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένα video δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» στο οποίο βλέπουμε τη στιγμή που διέφυγαν οι δράστες από το κτίριο αφού τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Το βίντεο που δημοσιεύει η «Καθημερινή» είναι από κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στην ταράτσα του κτιρίου. Οι δράστες διέφυγαν με ένα σκουρόχρωμα Opel όχημα το οποίο βρέθηκε ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ καμένο στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων.

Όπως βλέπουμε και στο video, οι δράστες κινήθηκαν επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στην άκρη του δρόμου, έκαναν αναστροφή το φανάρι και διέφυγαν.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες το αυτοκίνητο είχε κλαπεί απ’τη Νέα Ιωνία πριν από περίπου έναν μήνα. Έφερε πλαστές πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας που ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας και χρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι το χτύπημα ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο και πως εκτός από αυτούς που τοποθέτησαν τη βόμβα και αυτούς που έκαναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στην «επιχείρηση» συμμετείχαν και άλλα άτομα, τα οποία παρείχαν υποστήριξη και κάλυψη.

Γι’ αυτό και αναζητούν και άλλο όχημα, το οποίο πιθανόν βρισκόταν στην περιοχή, με την έρευνα να εστιάζεται στα βίντεο από τις κάμερες.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σχετικά με την ταυτότητα της οργάνωσης, οι αξιωματικοί εκτιμούν από τη μεθοδολογία ότι μπορεί να είναι η Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία χρησιμοποιεί παρόμοιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος και σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις έχει κάψει τα οχήματα που χρησιμοποίησε.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει την ανάληψη της ευθύνης γιατί αν αυτή δεν γίνει, τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και ο φόβος μιας νέας επίθεσης είναι υπαρκτός. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ έχουν 5 με 7 άτομα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Νέα στοιχεία για το αυτοκίνητο που σχετίζεται με την έκρηξη στον ΣΚΑΪ