Κόντρα Κυβέρνησης-ΝΔ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, τις οποίες ετοιμάζει να προκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για «θράσος» κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση. Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο βγήκαν τα… μαχαίρια και ξέσπασαν κόντρες ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, δήλωσε πως με τη συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, απελευθερώνονται 10.000 θέσεις στο Δημόσιο.

«Εντός του 2019 θα προκηρυχθούν οι προσλήψεις, από την αποχώρηση των κληρικών, και αυτές θα καλυφθούν το 2020», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Και αυτή η δήλωσή του, ήταν αρκετή για να προκληθεί η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιο αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα για τις χιλιάδες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, τόνισε πως «τίποτα δεν διδάχτηκε από την κρίση, ούτε και από τα ψέματά του που βάφτισε “αυταπάτες”» .

Είχε το θράσος να τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και τις εισφορές 

Κατά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από ένα μεγαλύτερο κράτος, αλλά από ένα καλύτερο κράτος.

«Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μαξίμου: Προς απογοήτευση του κ. Μητσοτάκη, τα μέτρα ελάφρυνσης θα ψηφίζονται ένα προς ένα

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρει πως τα μέτρα ελάφρυνσης θα ψηφίζονται ένα-ένα, προς απογοήτευση του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει υπουργό των απολύσεων και υμνητή των μνημονίων.

Ο υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, αφήνοντας νοσοκομεία και σχολεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους, κατηγορεί την κυβέρνηση που με σχέδιο θέλει, αφού έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος

Η απάντηση από το Μαξίμου επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ.

Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα δει προς απογοήτευση του ιδίου και των συμφερόντων που εκπροσωπεί και το κοινωνικό κράτος να ενισχύεται και τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών να ψηφίζονται ένα προς ένα. Και θα λέει “ναι σε όλα”

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Τον Οκτώβρη του 2019 θα γίνουν οι εκλογές