Σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου, γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία των αποτελεσμάτων. Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2020; 

Ύστερα από πολλή αγωνία και με μια μικρή καθυστέρηση μπαίνει τέλος στο άγχος των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις φέτος.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι η γνωστοποίησή τους επρόκειτο να εξαρτηθεί από την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το αίτημα ακύρωσης που είχαν καταθέσει οι υποψήφιου του Γ’ Πεδίου με το παλαιό σύστημα. Το αίτημα τελικά απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο και έτσι βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2020;

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι αύριο, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, και ώρα 9 π.μ. θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Δες τις τελευταίες εκτιμήσεις:

Βάσεις 2020: Πότε θα ανακοινωθούν και που αναμένεται πτώση