Βαρύς ο πέλεκυς για τον Αντρέα Μαρτίνη με «εντολή δικαστηρίου

LIKE US ON FACEBOOK

Καταδίκη 10 ετών με αναστολή, ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον τέως ισχυρό άνδρα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας των παράνομων μιζών που εξέλαβε την περίοδο 1998 με 2003.

Το τέλος στη δίκη του Αντρέα Μαρτίνη, που έλαβε χώρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα για την υπόθεση «Hospitalia», είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη του ισχυρού άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν», της συζύγου του Γεωργίας Μαρτίνη και του επιχειρηματία Δημήτρη Καμπή.

Το δικαστήριο με απόφαση που πάρθηκε σήμερα, 15 Μαΐου, εξέδωσε κάθειρξη 10 ετών για το ζεύγος Μαρτίνη, το οποίο προηγουμένως είχε κριθεί ένοχο για αδίκημα ξεπλύματος χρημάτων που ανέρχονταν στο ποσό των 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μαρκών.

Ωστόσο, για την συγκεκριμένη υπόθεση περί ξεπλύματος βρόμικων χρημάτων ο επιχειρηματίας αθωώθηκε σε αντίθεση με τον Μαρτίνη και τη γυναίκα του.

Εκτός από την κάθειρξη 10 ετών, στους προαναφερθέντες επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η αναγκαστική εμφάνιση τους στο αστυνομικό τμήμα, δύο φορές το μήνα.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, πως ο Αντρέας Μαρτίνη είχε προφυλακιστεί παλαιότερα για την υπόθεση με τις μίζες, τον Μάιο του 2016, και αποφυλακίστηκε ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2017.

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο, ο ένοχος σχολίασε την απόφαση ως δίκαια τονίζοντας πως η κρίση του δικαστηρίου είναι σεβαστή για την υπόθεση νοσηλίων στο νοσοκομείο που ηγούνταν.

Ο δικηγόρος του κ.Μαρτίνη, Θεόδωρος Μαντάς, σχολίασε θετικά την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο αναγνώρισε τον έντιμο βίο του πελάτη του. «Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή την γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί» ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε επίσης:

Σουηδία: Επανεξετάζονται οι κατηγορίες στην υπόθεση βιασμού σε βάρος του Assange
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved