Συγκλονίζει η απολογία της μητέρας απ’ τη Βάρκιζα, που άφησε το 13μηνών βρέφος μόνο του στο σπίτι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η εξήγηση που έδωσε στις Αρχές.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στην 30χρονη γυναίκα που άφησε το βρέφος μόνο του στο σπίτι. Τι αναφέρεται στην απολογία της μητέρας απ’ τη Βάρκιζα; Ποια ήταν η εξήγηση που έδωσε;

«Ξέχασα να το δέσω….», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι έχασε το παιδί της.

Πώς περιγράφει την καθημερινότητά της με το μωρό;

«Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές», ανέφερε και πρόσθεσε πως «μετά έβγαινα, πήγαινα για καφέ, έβγαινα με τις παρέες μου». Όπως αναφέρει η 30χρονη, το μεσημέρι επέστρεφε σπίτι, το τάιζε και μετά το έδενε και έφευγε πάλι.

Αυτή ήταν η “φροντίδα” που παρείχε στο παιδί και κατά την ίδια ήταν φυσιολογική. Σύμφωνα μάλιστα, με μαρτυρίες, το μωρό σπάνια έως ποτέ το έβγαζε έξω από τη γκαρσονιέρα της οδού Έριδος, στη Βάρκιζα.

Δεν μπορεί να πιστέψει, όμως, ο ανθρώπινος νους την αντίδραση της όταν συνειδητοποίησε πως το σπίτι είχε πιάσει φωτιά και όταν ρωτήθηκε από την Πυροσβεστική τι έκανε, πώς αντέδρασε εκείνη είπε απλώς: «Κατάλαβα ότι είχε πιάσει φωτιά γιατί πήγα να μπω και είχε καπνό. Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα.».

Όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει ότι προηγήθηκε της πυρκαγιάς είπε απλώς πως ξέχασε να δέσει το μωρό. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροσβέστες θεωρούν πως υπάρχουν δύο σενάρια: Είτε το  βρέφος έπεσε πάνω στη θερμάστρα που ήταν αναμμένη είτε πήρε φωτιά η κουβερτούλα του και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν φρικτό, αφού κάηκε ζωντανό.

Να σημειωθεί πως οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά και για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια, με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος.

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη στην 30χρονη μητέρα του βρέφους που κάηκε στη Βάρκιζα