Περιμένουμε από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε συμφωνία για το Σκοπιανό, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το αποφασιστικό βήμα από τον κ. Ζάεφ φαίνεται να περιμένει η κυβέρνηση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό “KONTRA Channel”, ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για τη διαπραγμάτευση σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, αναφέροντας ότι:

Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η μπάλα βρίσκεται στο δικό τους τερέν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει τον χρόνο επικοινωνίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και ανέφερε μάλιστα πως «δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

Σχετικά με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο ίδιος επισήμανε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και ότι έχει καταβάλει επίπονες προσπάθειες.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ, Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί καθαρά σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ενώ απέδωσε τη στάση του στην προσπάθεια του να βγει από το δικό του αδιέξοδο, καθώς, όπως ανέφερε, τους τελευταίους πέντε μήνες άλλαξε τρεις ή τέσσερις φορές θέση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμη:

Ζάεφ: Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Τσίπρα | Σε εξέλιξη οι τεχνικές διεργασίες