Τζανακόπουλος: «Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης»

LIKE US ON FACEBOOK

«Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφορικά με τις δηλώσεις Γιλντιρίμ.

Ο κ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού και στο περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς.

«Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυριαρχία επί ελληνικού εδάφους δεν εξαρτάται από σημαίες είναι αδιαμφισβήτητη» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ αποκάλυψε πως υπήρχαν επικοινωνίες σε επίπεδο διπλωματών.

Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να μην αποδεχόμαστε τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών και να καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της διεθνούς νομιμότητας. Η όξυνση που επιλέγει η Τουρκία δεν βοηθά κανέναν

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «προκλητική» και «καταδικαστέα» την δήλωση του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Για την ΠΓΔΜ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και επισήμανε την αναγκαιότητα των αμοιβαίων υποχωρήσεων όσον αφορά το ονοματολογικό.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της γέφυρας και αναμένει από την γείτονα να καλύψει το έδαφος που απομένει», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος ενώ υποστήριξε πως για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία προϋποθέτει υποχωρήσεις τόσο από την ΠΓΔΜ όσο και από την Ελλάδα.

Απ’ τη μεριά της, η ελληνική κυβέρνηση, όπως επανέλαβε ο κ. Τζανακόπουλος, θέλει μια σύνθεση ονομασία και χρήση erga omnes. «Για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση» διευκρίνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενώ αναγνώρισε πως «δεν πρέπει να πάει χαμένο το παράθυρο ευκαιρίας για λύση και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη γείτονα αλλά και στη χώρα μας».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επιθέσεις και προς την αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας την να σταματήσει «να ψαρεύει σε ακροδεξιά νερά, να σταματήσει τα ήξεις αφήξεις και τις διαρκείς πολιτικές στροφές, να αφήσει στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια» και να κάνει το «πολιτικό της χρέος» να στηρίξει την εθνική γραμμή.

Η Ν.Δ. να σταματήσει να άγεται και να φέρεται από τις ακροδεξιές φωνές των κυρίων Σαμαρά και Γεωργιάδη που ο κος Μητσοτάκης έχει αναγνωρίσει ως πολιτικούς καθοδηγητές του…H πρόγνωση για τη στάση της Ν.Δ. με βάση την εμπειρία δεν είναι καλή. Στο ευαίσθητο θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία, αποφάσισε να λειτουργήσει ξανά ως φερέφωνο του διωκόμενου για ναρκωτικά επιχειρηματία και των ΜΜΕ που ελέγχει

Στο ίδιο κλίμα κατηγόρησε την ΝΔ για ανευθυνότητα καθώς «αποφάσισε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση επικαλούμενη ένα κατάπτυστο και κατασκευασμένο δημοσίευμα. Συνεχίζει εξάλλου να προστατεύει τον συγκεκριμένο κύριο ταυτιζόμενη με τα μέσα, τις θέσεις και επιδιώξεις του».

Ερωτηθείς εάν θα επιδιώξει ευρύτερη συναίνεση στη Βουλή αν επιτευχθεί συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι εφόσον συμφωνηθούν οι πάγιες θέσεις της χώρας μας «ασφαλώς και θα αναζητηθεί συναίνεση, χωρίς όμως κάποιο συγκεκριμένο αριθμό».

«Οδεύουμε προς μια καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης»

«Έχει προεξοφληθεί ότι οδεύουμε προς μια καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιτιθέμενος και πάλι στη ΝΔ, ανέφερε πως «σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας η ΝΔ αμφισβήτησε τη δυνατότητα της χώρας να διεκδικήσει μια καθαρή έξοδο», επισημαίνοντας πως «για άλλη μια φορά όμως το πολιτικό της σχέδιο αυτό κατέρρευσε υπό το βάρος της ίδιας της πραγματικότητας».

Οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και με τους υπόλοιπους θεσμούς που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τον Αύγουστο του 2018, συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό

Διαβάστε επίσης:

Γιλντιρίμ: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα»

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved