Τζανακόπουλος: Δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί ενδεχόμενο ατυχήματος με την Τουρκία

LIKE US ON FACEBOOK

Στο περιστατικό με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί ενδεχόμενο ατυχήματος με την Τουρκία, όμως, η Κυβέρνηση εργάζεται ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η Τουρκία έχει κλιμακώσει τη ρητορική της, έχει ανοίξει σειρά μετώπων. Μας προβληματίζει. Κανείς δεν μπορεί α αποκλείσει ένα ενδεχόμενο ατυχήματος, ωστόσο δουλεύουμε στην κατεύθυνση να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Πολύ σύντομα θα δείτε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση», τόνισε συμπληρώνοντας πως ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση εργάζονται ώστε να μην συμβεί ατύχημα.

Για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο, το οποίο θα πρέπει ν’ αφορά την παράνομη είσοδο: «Αναμένουμε το κατηγορητήριο, που θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο στην είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή. Εφόσον λυθούν έτσι τα πράγματα, η επιστροφή τους θα γίνει εντός μερικών εβδομάδων. Πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν. Παίρνουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες».

Για τα επεισόδια στην Τούμπα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στα επεισόδια στην Τούμπα με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως η Κυβέρνηση θα πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, με στόχο να δοθεί τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό.

Τα περιστατικά που έγιναν την Κυριακή, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προστίθενται σε μια σειρά επεισοδίων βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια καταδικαστέα ενέργεια, που προσβάλλει τον φίλαθλο κόσμο, το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυσφημεί τη χώρα διεθνώς.

«Επί κυβέρνησης Σαμαρά, το 2012 δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον κ. Σαββίδη, αναγνωρίζοντάς τον ως εθνικό ευεργέτη», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος ενώ απαντώντας στην «προνομιακή σχέση της Κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη», ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η συζήτηση γίνεται με αφορμή ένα περιστατικό «που αφορά στην ορθή απόφαση της Κυβέρνησης να διευκολύνει τη σχετική πρωτοβουλία (για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ) καθώς ο κ. Σαββίδης κατά τη διάρκεια των ετών φορτώθηκε με πρόστιμα παλαιότερων διοικήσεων».

Διαβάστε ακόμα:

Παρέμβαση Αβραμόπουλου για τους Έλληνες στρατιώτες

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved