Ο τυφώνας Τράμι στην Ιαπωνία ήταν σαρωτικός, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο πέρασμα του, τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, ενώ σχεδόν 1,5 εκατ. πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο τυφώνας Τράμι στην Ιαπωνία έχει προκαλέσει την ανησυχία των αρχών, οι οποίοι φοβούνται για περαιτέρω πλημμύρες και κατολισθήσεις τις επόμενες ώρες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει ήδη σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στο δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας, ενώ περισσότερες από 1.200 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του κλεισίματος του αεροδρομίου του Κανσάι, κοντά στην Οσάκα.

Ειδικότερα, το «μάτι» του τυφώνα έφθασε γύρω στις 20.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) την πόλη Τανάμπε, νότια της Οσάκα, ενώ κατευθύνεται προς το Τόκιο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας μέχρι και 216 χλμ/ώρα, ενώ αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος του αρχιπελάγους, πριν εξασθενίσει.

Σε πάνω από 80 ανέρχονται οι τραυματίες, ενώ μια 60χρονη γυναίκα αγνοείται στην περιοχή Μιγιαζάκι, όπου σημειώθηκε ρεκόρ από βροχή και πλημμύρες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση καλεί 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ενώ πεντακόσιες χιλιάδες κατοικίες στην Οκινάουα και το Κιούσου υπέστησαν διακοπή ρεύματος.

Ο τυφώνας κατευθύνεται ανατολικά, με αποτέλεσμα η σιδηροδρομική εταιρεία να ακυρώσει τα δρομολόγια το βράδυ στο Τόκιο, ένα από τα σιδηροδρομικά δίκτυα με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο.

Διάβασε ακόμη:

Τραγικός απολογισμός: Τουλάχιστον 832 οι νεκροί στην Ινδονησία

Photo: Reuters