Τσίπρας: Βγάλαμε τη χώρα απ’ τα μνημόνια, σώσαμε τη Μακεδονία

LIKE US ON FACEBOOK

«Απελευθερώσαμε τη χώρα απ’ τα μνημόνια», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας μηνύματα δημοκρατίας αλλά και μιλώντας για την πορεία της ελληνική οικονομίας. Όσα είπε για το Σκοπιανό και η κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, μίλησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά πως «η κυβέρνηση έβγαλε από τον λαιμό του λαού τη μνημονιακή θηλιά» και τώρα η χώρα βαδίζει προς τη δίκαιη ανάπτυξη, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια «και εμείς την απελευθερώσαμε», τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους πιο αδύναμους, «μοιράσαμε πιο δίκαια τα βάρη και επαναφέραμε τη δικαιοσύνη».

Καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων. Εμείς την ανακτήσαμε. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ουραγό των διεθνών εξελίξεων. Εμείς την αναδεικνύουμε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους»

Αναφερόμενος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους, ενώ δεσμεύτηκε πως«η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη δεν θα γυρίσουν πίσω».

Δεν θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν τη χώρα, να ντύνονται με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι – χέρι με τους ναζί της Χρυσής Αυγής

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως η Κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει «στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Siemens και της Novartis, να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά ως προδότες και μειοδότες».

«Παλέψαμε, ματώσαμε αλλά ανοίξαμε δρόμους»

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως η Κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ.

«Πολλοί αμφισβήτησαν τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ, σήμερα όμως κάνουν τη καρδιά τους πέτρα και αναγκάζονται να ψηφίζουν μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πολλοί είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία μας. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Πολλοί πίστεψαν ότι θα είμαστε μια σύντομη παρένθεση. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Άλλοι διακήρυσσαν ότι επειδή δεν έχουμε πείρα διακυβέρνησης, διότι δεν προερχόμαστε από πολιτικά τζάκια, είναι προδιαγεγραμμένο να αποτύχουμε. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Όλοι τους έκαναν λάθος

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως «δεν παραδοθήκαμε ούτε στους δανειστές, ούτε στα μεγάλα συμφέροντα. Παλέψαμε, ματώσαμε αλλά ανοίξαμε δρόμους».

«Η έξοδος από τα μνημόνια και οι κυβερνητικές αποφάσεις»

Ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως «η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια μακρά πορεία παρεμβάσεων, ακόμα και μέσα στο πιο ασφυκτικό πλαίσιο» και παρέθεσε ως παράδειγμα, μία σειρά κυβερνητικών αποφάσεων:

  • Καθολική πρόσβαση για 1,5 εκατ. ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία
  • Στήριξη των δημόσιων σχολείων
  • Μείωση της υπέρογκης επιβάρυνσης των ασφαλισμένων
  • Διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος
  • Απόδοση της υπεραπόδοσης της οικονομίας
  • Μετωπική σύγκρουση με το καθεστώς της αδήλωτης και μαύρης εργασίας
  • Άρση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την καταγωγή

Φυσικά, ο Πρωθυπουργός μίλησε και για το ζήτημα των συντάξεων, για το γεγονός ότι όχι μόνο καταργήθηκαν οι περικοπές που είχαν συμφωνηθεί για το 2019, αλλά 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους.

Η ρημαγμένη, η απείθαρχη, η ξεροκέφαλη Ελλάδα, είναι πια όρθια, με υγιή δημοσιονομικά, με την υψηλότερη ανάπτυξη της δεκαετίας, με την ανεργία μειωμένη κατά οκτώ μονάδες και με την κοινωνία να βρίσκει ξανά ελπίδα

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «δεν πήγε χαμένη η έκφραση της συλλογικής αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο, το καλοκαίρι του 2015», προσθέτοντας πως «εμείς δεν αλλάξαμε ποτέ στρατηγική, δεν ερωτευτήκαμε ποτέ το μνημόνιο και τις επιταγές του, εμείς εργαστήκαμε για να κάνουμε τα μνημόνια οριστικά παρελθόν για τη πατρίδα μας».

Το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα είναι προοδευτικό, είναι αριστερό, είναι κοινωνικό, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ριζοσπαστικές τομές, για μια Ελλάδα ασφαλή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως για «25 ολόκληρα χρόνια, οι εθνικισμοί και στις δύο πλευρές των συνόρων, δυναμίτιζαν κάθε προσπάθεια επίλυσης», υπενθυμίζοντας ότι «διάφοροι πατριδοκάπηλοι και κήρυκες του μίσους έχτισαν πολιτικές καριέρες».

«Εμείς ήρθαμε να δώσουμε λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος των Βαλκανίων, προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της συν-ανάπτυξης στην περιοχή μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα τη παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, με τρόπο σαφή και καθαρό ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αποτυπώνεται και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας

Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδήγησε στο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γειτονική μας χώρα, με τη σημερινή συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως δημοκρατία της Μακεδονίας».

Δεν πουλάει, η Αριστερά τη Μακεδονία. Σώζει η Αριστερά τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό κάνει η Αριστερά με τη Συμφωνία των Πρεσπών». «Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κανέναν έμπορο της πατρίδας, να κουνάει το δάχτυλο στη παράταξη της Αριστεράς. Αρκετά με τους κερδοσκόπους του μίσους

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μητσοτάκη; Τον φιλελεύθερο, τον ευρωπαϊστή, που κάποιοι ίσως και να πίστεψαν ότι θα αλλάξει τη θλιβερή εικόνα που κληροδότησε στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς; Να μετατρέπει με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς, σε ακροδεξιά σέχτα

Σχολίασε ότι όλη η Ελλάδα ακούει τον κ. Μητσοτάκη «να αναπαράγει τις αισχρότητες διάφορων περιθωριακών ακροδεξιών, περί προδοσίας και συναλλαγής». «Τον ακούει να ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις», τόνισε ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «δεν βρίσκεται απλά σε στρατηγικό αδιέξοδο, βρίσκεται σε στρατηγική παράκρουση». «Δεν ήρθε το 4ο μνημόνιο. Τους έμεινε ο διχασμός του λαού μας σε εθνικόφρονες και προδότες».

Μήνυμα στήριξης στην κα Νοτοπούλου

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω, ούτε τη Μακεδονία, ούτε τη Θεσσαλονίκη να ξαναπέσει στα χέρια των απόγονων του Παπαγεωγόπουλου και του Ψωμιάδη».

Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με μια νέα γενιά στελεχών, με μια νέα γενιά στο τιμόνι της Πόλης. Θα συσπειρώσουμε δυνάμεις. Η Κατερίνα Νοτοπούλου εδώ στη Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο

Διαβάστε επίσης:

Τι περιλαμβάνει το οικονομικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Photo:INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved