Τσίπρας: Τον Οκτώβρη του 2019 θα γίνουν οι εκλογές

LIKE US ON FACEBOOK

«Εντός του 2019 θα προκηρυχθούν οι προσλήψεις, από την αποχώρηση των κληρικών, και αυτές θα καλυφθούν το 2020», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha, μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha μίλησε για τη συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τις σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά.

Για τη συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Αναφορικά με το πλαίσιο της συμφωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το κοινό ανακοινωθέν, ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα προς τα εμπρός, «ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών, από τη δεκαετία του ’20».

Με τη συμφωνία, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις στο Δημόσιο. Αναφορικά με το Ταμείο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, είπε πως μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Σημείωσε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών.

Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά… Άμεσα, εντός του 2019 θα γίνει η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων για να καλύπτονται από το 2020 και μετά

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η συμφωνία είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και θα έχει πολλαπλά οφέλη και οικονομικά.

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την εκλογή του ΠτΔ

Αναφορικά με τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση, οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή, και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την εκλογή του ΠτΔ, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αυτή θα είναι η ύστατη λύση, προκειμένου να μην «πέφτει» η κυβέρνηση τόσο εύκολα. «Για αυτό τον λόγο θεσπίζουμε τη διαδικασία με την ψηφοφορία στη Βουλή, προκειμένου να μπορεί να προκύψει ΠτΔ από το Σώμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha.

Στόχος μας είναι να «εκβιάσουμε» τη συναίνεση. Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε αρμοδιότητες στον ΠτΔ, δεν είναι ώριμο, θέλουμε να μείνουμε στο μοντέλο της προεδρευόμενης δημοκρατίας, όπου οι εξουσίες είναι στο Κοινοβούλιο. Βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του ΠτΔ από την κοινοβουλευτική περίοδο

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε πως στόχος δεν είναι να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στον ΠτΔ, «θέλουμε να μείνουμε στο μοντέλο της προεδρευόμενης δημοκρατίας, όπου οι εξουσίες είναι στο Κοινοβούλιο. Βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του ΠτΔ από την κοινοβουλευτική περίοδο», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων στο σημερινό πολιτικό σύστημα, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι απαιτούνται συγκλίσεις, ποτέ δεν μπορούν να γίνουν μεταξύ όλων.

Ποτέ στον πολιτικό βίο δεν υπήρξε περίοδος που να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις και δύο πόλοι, σήμερα είναι Αριστερά-Δεξιά».»Πολιτική ανωμαλία θα ήταν αν οι δύο πόλοι τα έβρισκαν ξαφνικά για να φτιάξουν μια επίπλαστη συναίνεση

Για τα σκάνδαλα:  «Όχι» στην ατιμωρησία

Αναφορικά με τα σκάνδαλα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «λαϊκή απαίτηση μετά την ύβρι είναι να υπάρχει και η νέμεσις»

Οι κυβερνήσεις δεν βάζουν κανέναν φυλακή, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουν και το κάνει η δική μας είναι να διαμορφώνει κλίμα ελευθερίας στους δικαστικούς προκειμένου να πράξουν το καθήκον τους

«Αν το ‘δόγμα Πολάκη’ είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε εγώ προσχωρώ σε αυτό το δόγμα. Αν το δόγμα της άλλης πλευράς είναι η ατιμωρησία, τότε ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας ενώ τόνισε πως θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ αναγνώρισε πως η πολιτική ευθύνη έχει αποδοθεί για πολλά σκάνδαλα και πως γι’ αυτό είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης και «θα μείνουν για πολύ ακόμα», προσθέτοντας πως «πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι κανείς από δω και στο εξής δεν θα έχει τη δυνατότητα να στερεί δημόσιους πόρους από τους πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ

Εξαπολύοντας επιθέσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και όσον αφορά τις συντάξεις, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η μόνο περίπτωση να μην αποκατασταθεί η αδικία στους συνταξιούχους «είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και μέτρα ΔΝΤ».

Τόνισε πως θα στηρίζει τους αδύναμους, όπως και τους στήριζε ενώ αναφορικά με την καθυστέρηση για την καταβολή των αναδρομικών, σημείωσε πως απ’ την αξιωματική αντιπολίτευση «αντί να κάτσουν ήρεμα και ήσυχα και να πουν μπράβο, τα καταφέρατε, κάνουν και κριτική».

Η κριτική της αντιπολίτευσης στο θέμα της επιστροφής των αναδρομικών θυμίζει τον εμπρηστή που βάζει φωτιά στο δάσος και μετά βγαίνει στα κανάλια και κατηγορεί την Πυροσβεστική ότι άργησε να σβήσει τη φωτιά… Η κυβέρνηση ματώνει όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσει τους αδύναμους και να αποκαταστήσει αδικίες

Για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή, ενώ την χαρακτήρισε ως ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά.

«Έχω την βεβαιότητα ότι το ονοματολογικό η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ που είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά, όταν φέρουμε αυτή τη Συμφωνία που αναγνωρίζει την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, που αύριο το παιδί σας ψάχνοντας στο google με το όνομα Μακεδονία δεν θα του βγάζει την ΠΓΔΜ θα πρέπει να βάλεις Βόρεια Μακεδονία για να βγει αυτή η χώρα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha.

Δήλωσε ότι η συμφωνία συμφέρει τη χώρα και επισήμανε πως θα υπάρξει η πλειοψηφία εκείνη που θα δώσει την έγκριση «και αν ο Μητσοτάκης άφηνε τους βουλευτές του να ψηφίσουν θα υπήρχε πολύ μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Πιστεύω ότι θα έχει η κυβέρνηση την πλειοψηφία και την επομένη. Ο Π. Καμμένος παρά τις διαφωνίες μας – καταλαβαίνω το θέμα αρχών που τον βασανίζει- έχει πει ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ πρότασης μομφής του Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι μπροστά στα κρίσιμα επόμενα βήματα δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ο Πάνος Καμμένος για την ανοδική πορεία της χώρας

Αναφορικά με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως δεν θυσίασε κανέναν, αλλά ο ΥΠΕΞ παραιτήθηκε.  «Δεν θέλω να υπεισέλθω σε θέματα αρχών. Έκανε εξαιρετικό έργο στο υπουργείο. Είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Π. Καμμένο και για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε, όμως εγώ έπρεπε να συνεχίσω. Δεν υπάρχει χάνω εγώ, κερδίζεις εσύ. Το κρίσιμο κάθε φορά είναι αν η χώρα προχωράει μπροστά», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Για την Τουρκία

Ως Υπουργός Εξωτερικών, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως πρέπει αν επιδείξουμε νηφαλιότητα και σταθερότητα καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο εντάσεων.

ναφαίρετο το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τον φυσικό της πλούτο και ο κ. Αναστασιάδης έχει δηλώσει ότι θα αξιοποιηθεί προς όφελος όλων. Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να αποφασίσει. Η Ελλάδα έχει μέσα από μια μακροχρόνια διαδικασία να δημιουργηθεί ένας νέος ενεργειακός χάρτης στην περιοχή. Εμείς δεν αποκλείουμε την Τουρκία αλλά θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Δεν είναι διμερές ζήτημα αφορά και άλλες χώρες

Το μήνυμα που στέλνει προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είναι ότι η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα και δεν απειλείται από κανένα αλλά σέβεται το διεθνές δίκαιο, το οποίο πρέπει να σεβαστεί και η γειτονική χώρα.

Είμαστε ανοικτοί στη συνεργασία αλλά δεν θα ανεχτούμε καμία απειλή και δεν θα απεμπολίσουμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα. Εμείς θα αποφασίσουμε για το πότε θα προχωρήσουμε στην επέκταση της αγιαλίτιδας ζώνης μας. Δεν έχει παγώσει τίποτα. Η εξωτερική πολιτική έχει συνέχεια

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση του Κοτζιά

Credits: EUROKINISSI
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved