Εν μέσω έντονων εξελίξεων, με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως πιστεύει ότι η Κυβέρνηση έχει τη δύναμη να ολοκληρώσει την τετραετία και να κάνει πράξη όσα έχει προαναγγείλει.

Ο Τσίπρας για τις εκλογές δήλωσε πως γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση έχει ακόμα σκληρές μάχες μπροστά της, αλλά σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία και να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει προαναγγείλει.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μπροστά μας έχουμε ακόμα σκληρές μάχες, αλλά έχουμε τη δύναμη να ολοκληρώσουμε την προβλεπόμενη τετραετία και να προχωρήσουμε τις αλλαγές που έχουμε προαναγγείλει το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην εκδήλωση «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη – Η πρόκληση των Ευρωεκλογών», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αναφορικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «απέδειξε στην πράξη ότι όταν δύο χώρες και οι κυβερνήσεις τους δεν δειλιάσουν μπροστά στην ιστορική ευθύνη, τότε, ναι, μπορούν να γίνουν θετικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία σηματοδοτεί μια μεγάλη τομή για την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία και τα Βαλκάνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη συνέχεια για ένα φαινόμενα που χρειάζεται εξήγηση: «Υπάρχει μια νέα Δεξιά, η οποία έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολύ υψηλές φιλοδοξίες ενόψει των ευρωεκλογών κι αυτή η Δεξιά δίνει στίγμα αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σχετικά με τις ευρωεκλογές, ο Πρωθυπουργός σχολίασε πως η Κυβέρνηση και κυρίως ο Δ. Παπαδημούλης και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο δούλεψαν στη στρατηγική στόχευση να αναζητήσουν τη συμπόρευση και τη συμμαχία αυτών των δυνάμεων απέναντι στην απειλητική άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ευνοεί αυτή την άνοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει, και ενόψει των ευρωεκλογών, τη δυνατότητα διαμόρφωσης μιας πλατιάς συμμαχίας που αντιλαμβάνεται την ανάγκη μιας συμπόρευσης με ξεκάθερο μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά, στον νεοφιλελευθερισμό, αλλά και υπέρ της Ευρώπης της Δημοκρατίας

Για τον ίδιο, το μεγάλο στοίχημα για τις προοδευτικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Ευρωπαίους Πράσινους και τις δυνάμεις των Σοσιαλιστών «είναι να προχωρήσουμε από κοινού, ως ο πόλος εκείνος που θα αναχαιτίσει τον νεοφιλελευθερισμό και την επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς».

Τέλος, αναφορικά με τα όσα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι, παρά τα λάθη που μπορεί να έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπάρχει ούτε ένας που να μπορεί «να μας κατηγορήσει ότι δεν υπερασπιστήκαμε αξίες κι αρχές και ότι δεν βάλαμε ένα λιθαράκι να προχωρήσει μπροστά ο τόπος για την οικονομία και την ενδυνάμωση της χώρας στη διεθνή σκηνή».

Διαβάστε ακόμα:

Τα 24 επιδόματα που αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό