«Είμαι πεπεισμένος ότι το 2019 θα είναι μια ιστορική χρονιά», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ελληνική έκδοση του Economist.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το 2019 συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας: «Είμαι πεπεισμένος ότι το 2019 θα είναι μια ιστορική χρονιά, όχι μόνο γιατί συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και γιατί θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «υπάρχει όμως ξανά προοπτική. Η χώρα βρίσκει ξανά βηματισμό, η κανονικότητα έχει επιστρέψει και η κοινωνία έχει λόγο να αισιοδοξεί ξανά», για να σημειώσει λίγο πιο κάτω ότι μια προοδευτική κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια:

Μια προοδευτική κυβέρνηση, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να διασφαλίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, να αποκαταστήσει αδικίες έναντι των πολλών, να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση έβαλε τέλος σε μια διένεξη 30 ετών: «Και πρόσφατα, έβαλε τέλος σε μια διένεξη σχεδόν 30 ετών, με τους βόρειους γείτονες μας, η οποία αποτέλεσε διαχρονικά τροφή για τον εθνικισμό και την ακροδεξιά και στις δύο πλευρές των συνόρων».

Τέλος, για το σχέδιο της κυβέρνησής του είπε ότι «δομικό στοιχείο της δικής μας στρατηγικής είναι η αναδιανομή», κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο «επιτυγχάνεται με στοχευμένες παρεμβάσεις στο πεδίο της εργασίας. Από την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και φυσικά την αύξηση των μισθών».

Διαβάστε ακόμη:

Τελικά τι κερδίζει και τι χάνει η Ελλάδα απ’ τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Photo: EUROKINISSI