Την άποψη ότι δεν μετάνιωσε που πήγε καλεσμένος στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε ο Τσίπρας στο Καλημέρα Ελλάδα, όπου παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης στον Γιώργο Παπαδάκη.

«Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ παραδέχθηκε πως ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα.

Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα

Απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός τον κάλεσε να εξηγήσει γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση, ενώ θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις.

Η Κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και διασφάλισε ότι δεν μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση

Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε ότι έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

Μας την είχαν στημένη το πρώτο εξάμηνο του 2015

«Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι και καλύτερα προετοιμασμένοι να ήταν δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι’ αυτούς- απόφαση για Grexit.

Ο Βαρουφάκης έκανε πολλά στραβά, αλλά όποιος κι αν ήταν στην θέση του -και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν- δεν θα είχε πολλά περιθώρια να πετύχει περισσότερα

«Δεν μας γύρισαν την πλάτη οι πολίτες, η κάλπη την Κυριακή θα είναι άδεια, το παιχνίδι είναι ανοικτό», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.