Τσίπρας: Ψηφίζουμε για τη ζωή μας | Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε με λογική αλλά και καρδιά

LIKE US ON FACEBOOK

Οι ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη εν όψει των εκλογών πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Αγρίνιο και την Πάτρα αντίστοιχα.

Οι ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη επικεντρώθηκαν στο βράδυ της Κυριακής όπου ο ελληνικός λαός θα βρεθεί μπροστά στις κάλπες και θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον, μια απόφαση που μόνο εύκολη δεν είναι. Οι ομιλίες, λοιπόν, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Αγρίνιο για τις εκλογές, για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ενώ επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι νόμιζαν ότι το ψέμα και η προπαγάνδα θα λυγίσουν τον περήφανο ελληνικό λαό. Ο δημοκρατικός και λαϊκός κόσμος, σε κάθε γωνιά της χώρας, αναλαμβάνει δράση. Με τη φωνή και τη παρουσία του στέλνει μήνυμα νίκης και προοπτικής», ανέφερε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας της προεκλογική ομιλία του στο Αγρίνιο.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του, προσθέτοντας πως η παρουσία του κόσμου στην ομιλία του «δείχνει ότι έχει αποφασίσει».

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίμαβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις

Παράλληλα, μίλησε για την «παγίδα που έστησαν έχουν πέσει μόνοι τους μέσα, την παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της «απάτης των δημοσοπήσεων και των προβλέψεων», δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός».

Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο τους εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για το μεγάλο όραμα και το σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής, λέγοντας πως «υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν: Η ενότητα του λαού μας. Ενωμένοι να χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας, όπως αξίζει στις επόμενες γενιές».

Πρόσθεσε δε η κυβέρνησή του κατάφερε εκεί που απέτυχαν τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις: να δώσει πρόσβαση στους ανασφάλιστους στην υγεία, να αποκτήσουν πλεονάσματα τα νοσοκομείο,  να γίνουν 19.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, να εξυγιανθούν τα ταμεία.

Εμείς σταματήσαμε και τη διαφθορά και τη διαπλοκή και τις μίζες. Έτσι εμείς πετύχαμε πλεονάσματα εκεί που αυτοί είχαν ελλείμματα… Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια

Σχολίασε ότι όμως το χειρότερο απ’ όλα ήταν η συμπεριφορά τους «κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών. Όταν δίναμε το κοινωνικό μέρισμα, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα που δίνουμε την 13η σύνταξη που ανήκει στην τρίτη ηλικία, στα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας, κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια, μας κατακεραύνωναν γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας με παροχές και πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να ζητήσουν από τους δανειστές να μας βάλουν χέρι μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις».

Λειτούργησαν ως σαμποτέρ αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές, αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση, αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση

Σημείωσε ότι γι’ αυτό ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής. Ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως δεν είναι όλα παραδεισένια αλλά με «πολύ κόπο, έντιμο αγώνα καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας, Εσείς θα αποφασίσετε αν αυτή την πορεία θα δώσετε την ορμή να τη συνεχίσουμε».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τη 13η σύνταξη και όλα τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε για το 2019 και 2020 που πρέπει να διατηρηθούν με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το ψηφοδέλτιο που πάνω θα γράφει “ΝΔ” αλλά από κάτω έχει “ψιλά” γράμματα που τους ξεφεύγουν, “θα είναι εντολή ακύρωσης όλων αυτών των θετικών μέτρων, νέο γύρο φορολογικής αφαίμαξης, μετά τα 65 δισ λιτότητας την πενταετία 10-14).

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε τον βασικό πυρήνα του προγράμματός του, μεταξύ άλλων, για 7ωρη εργασία, ασφαλιστικό Πινοσέτ, διάλυση της δημόσιας υγείας

Τα έργα για την Αιτωλοακαρνανία

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό των έργων που παρέλαβε μόλις 132 εκ για να γίνουν επί των ημερών της κυβέρνησης του, 494 εκ. ευρώ για την Αιτωλοακαρνανία.

«Ολοκληρώσαμε την Ιόνια Οδό, το μεγάλο έργο Πάτρα – Αθήνα… σύνδεση Λευκάδας με Άκτιο, ολοκληρώνουμε τμήμα της οδικής σύνδεσης του Αστακού… και πολλά άλλα», είπε χαρακτηριστικά.

Διορίστηκαν πάνω από 35 μόνιμοι νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Ενισχύσαμε και αναβαθμίζουμε όλα τα κέντρα υγείας του νομού, χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση των δημοτικών σταθμών του νομού, Πανεπιστημιακή Γεωπονική Σχολή με τμήματα στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, παραδώσαμε το κλειστό γυμναστήριο Αγρινίου, αναβάθμιση του γηπέδου Αγρινίου και Βόνιτσας

Τέλος, ο κ. Τσίπρας μίλησε για την παραπληροφόρηση αλλά και τον διχασμό που επιχείρησε, όπως είπε ο ίδιος, η αντιπολίτευση ενώ κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

Εμείς υπήρξαμε πολιορκημένοι. Όμως τώρα είμαστε ελεύθεροι. Να ορίζουμε τις τύχες και το μέλλον του τόπου μας. Ενωμένοι και κάτω από ένα κοινό σκοπό. Να χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας με τα δικά μας χέρια.Όπως μας αξίζει. Όπως αξίζει στις επόμενες γενιές αυτού του τόπου

 Μητσοτάκης: Αιχμές κατά Τσίπρα | Δέσμευση για κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου

«Το μήνυμα της Πάτρας αντηχεί σε όλη την Ελλάδα. Ας έρθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση», είπε στο ξεκίνημα της προεκλογικής του ομιλίας ο Κυριάκος Μητοτάκης από την Πάτρα.

«Είμαστε με όλους τους Έλληνες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε πως «στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή». Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητοτσάκης, αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς οι πολίτες ψηφίζουν μετά από τέσσερα χρόνια, έπειτα απ’ όλα τα βάρη που υπέστησαν.

 Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης… Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον. Αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία

Ο επικεφαλής της ΝΔ μίλησε για το σχέδιό του για μια «φωτεινή Ελλάδα», για ασφάλεια, καλύτερες δουλειές.

Οι Έλληνες θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν, στα πολλά ψέμματα, στον διχασμό που και σήμερα κάποιοι επενδύουν, θα απαντήσουν όμως και στην ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα: Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα. Επιλέγουμε την ενότητα και όχι τον διχασμό. Επιλέγουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητητα; Επιλέγουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Σ’ αυτή την κάλπη δεν έχει θέση καμία χαλαρή ψήφος, σε κόμματα που δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Θα εργαστώ ακούραστα για μια Παιδεία για όλα τα νέα παιδιά, για να αποκτήσουν πτυχία που θα έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Πιστεύω στην καλή δημόσια Παιδεία. Θα υπάρχει καλό δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφέρεια. Θα προσλάβουμε νέους εκπαιδευτικούς, θα προσλάβουμε νοσηλευτές γιατί όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα για καλή δημόσια περίθαλψη. Το σχέδιό μου είναι για ασφάλεια για όλους. Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια, θα φύγουν μια καλή. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές και τους καθηγητές. Θα προσλάβουμε και 1.500 νέους αστυνομικούς για να αισθάνεστε όλοι ασφαλείς στις γειτονιές σας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για το καλύτερο μέλλον που εγγυάται η ΝΔ.

Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές… δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου… Ο κ.Τσίπρας προσπαθεί. Η καλύτερη αποδοκιμασία θα είναι η ψήφος σας στην κάλπη για τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος

Διαβάστε επίσης τις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη την Κυριακή:

Τσίπρας: «Δε θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής» | Μητσοτάκης: «Η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη»
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved