Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι και θα λέτε «ναι» σε όλα

LIKE US ON FACEBOOK

Με πολλές αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης των αναδρομικών στους εργαζομένους με ειδικά μισθολόγια.

Ο Αλέξης Τσίπρας για τα αναδρομικά είπε πως είναι το πρώτο από μια σειρά μέτρων που θα έρθουν το προσεχές διάστημα.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια υπενθύμισε όλα αυτά, τα οποία έλεγε η Αντιπολίτευση ότι δεν θα καταφέρει η Κυβέρνηση και τελικά απεδείχθη ότι τα κατάφερε:

Μας είπατε ότι δεν θα καταφέρουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις, ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ότι θα κόψουμε συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από το 3ο μνημόνιο, ότι θα φέρουμε 4ο μνημόνιο. Εμείς αποφασίσαμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του 4ου μνημονίου -και τα αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη. Το πρώτο …μέτρο είναι η επιστροφή των αναδρομικών, έρχονται και άλλα, όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ. Θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι, και θα λέτε «ναι» σε όλα όπως λέγατε «ναι» σε όλα τα μέτρα του μνημονίου

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μη περικοπή των συντάξεων, την οποία όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία θα την ψηφίσει με «βαριά καρδιά».

«Για να σηκώσεις την οικονομία ψηλά πρέπει να κρατήσεις και την κοινωνία όρθια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας ενώ χαρακτήρισε συμβολική τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς όπως είπε είναι η πρώτη μιας σειράς θετικών νομοθετικών παρεμβάσεων, καθώς η οικονομία ανακάμπτει και γιατί η χώρα βγήκε και τυπικά από τα μνημόνια, στις 21 Αυγούστου.

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση λέγοντας πως από τη μια «κουτσούρεψε» τους μισθούς, δεν τους αποκατέστησε και σήμερα κουνά το δάχτυλο στην Κυβέρνηση. «Η αμηχανία σας είναι κατανοητή γιατί δεν αφορά τη συγκεκριμένη παρέμβαση, αφορά το συνολικότερο έλλειμμα αφηγήματος, αφορά το στρατηγικό σας έλλειμμα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το εύκολο είναι να χρεώνεις τα πάντα στους πολιτικούς σου αντιπάλους, το δύσκολο είναι το να έχεις αφήγημα για την επόμενη μέρα. Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτοτεί τις δυνατότητες της χώρας να περάσει σε άλλη εποχή

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως δεν κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία που δεν συμμορφώθηκε στο παρελθόν με δικαστικές αποφάσεις, καθώς δεν υπήρξε δημοσιονομικός χώρος, όμως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δεν αποτελεί κανονιστική υποχρέωση «αλλά είναι ηθική μας υποχρέωση όταν υπάρχει η δυνατότητα να αποκαθιστούμε τις πληγές που δημιουργήσατε τα προηγούμενα χρόνια».

Διαβάστε ακόμα:

Νέες εκτιμήσεις Κομισιόν: Εντός στόχων η Ελλάδα ακόμα και με μη περικοπή συντάξεων

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved