Τσίπρας: Πλέον μπορούμε να αυξήσουμε την πίτα για να την μοιράσουμε δίκαια σε όλους

LIKE US ON FACEBOOK

Στα μέτρα για δικαιότερη φορολόγηση και ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απ’ το Πήλιο. Μήνυμα ενότητας έστειλε απ’ το Κιλκίς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στον αγροτικό συνεταιρισμό «Ζαγορίν» στη Ζαγορά Πηλίου, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε μέτρα υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης και της ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών.

Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του προανήγγειλε την εισαγωγή ενός αντικειμενικού τεκμαρτού μικτού συστήματος φορολόγησης, που θα λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα ότι η κυβέρνηση κινείται με προσανατολισμό την περαιτέρω μείωση του φόρου συνεταιρισμένων αγροτών, αλλά και στον περιορισμό του κόστους παραγωγής.

Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, θα προχωρήσουμε στη μείωση του κόστους και των κτηνιατρικών και γεωργικών φαρμάκων. Θα μειώσουμε επίσης το κόστος των λιπασμάτων, ενώ θα προχωρήσουμε και στη μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ακόμη και την καθιέρωση προκαταβολής αποζημιώσεων με εγγύηση τις αγροτικές ενισχύσεις, ενώ μιλώντας για την ευρύτερη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ανέφερε μία νέα εποχή, τη μεταμνημονιακή εποχή.

Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «τώρα που μπορούμε να κυβερνάμε με τα χέρια όχι δεμένα πίσω από την πλάτη, αλλά να μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε. Έχουμε βεβαίως δεσμεύσεις δημοσιονομικές που έχουμε αποδείξει ότι μπορούν να υλοποιούνται και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την πίτα για να την μοιράσουμε δίκαια σε όλους».

Όσον αφορά το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, o  πρωθυπουργός τόνισε ότι «το κρίσιμο δίλημμα που υπάρχει μπροστά μας είναι εάν η χώρα θα οδηγηθεί προς τα μπρος με ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για όλους όχι μόνο για τους επιτήδειους τους κολλητούς και τους κουμπάρους, όπως ήταν κατά το παρελθόν, ή θα γυρίσουμε πίσω».

Τέλος, ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχει ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης και στον αντίποδα υπάρχει ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερων προτάσεων, που τις έχουμε γνωρίσει κατά το παρελθόν, όπως οι προτάσεις περικοπής της χρηματοδότησης για την ΚΑΠ».

Μήνυμα Μητσοτάκη εναντίον του διχασμού και της πόλωσης

Μήνυμα ενότητας έστειλε απ’ την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απ’ το Κιλκίς, τονίζοντας ότι η πολιτική απάντηση στις 7 Ιουλίου θα είναι ένα μήνυμα απέναντι στα ψέματα, τον διχασμό και την πόλωση που ζήσαμε τα τελευταία 4 χρόνια:

Γνωρίζουμε από την ιστορία μας, ότι το Έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και η πολιτική απάντηση που θα δώσετε στις 7 Ιουλίου δεν θα είναι μόνο μια επιβράβευση του προγράμματός μας. Θα είναι και ένα μήνυμα απέναντι στον διχασμό, την πόλωση, τα ψέματα, τον λαϊκισμό, σε όλα όσα βιώσαμε αυτά τα τελευταία 4 χρόνια

Κατά την ομιλία στους κατοίκους της περιοχής, ο ίδιος ανέφερε ότι η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ θα κλείσει με μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας τη σημασία έχει γι’ αυτόν η στήριξη της Μακεδονίας.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «αποφασίστηκε μια συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού που πλήγωσε όλους τους Έλληνες», ενώ επανέλαβε και τη δέσμευση του για «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο συνάντησε και τον δήμαρχο του Κιλκίς. Κατά τη συνάντησή τους, ο ίδιος τόνισε ότι είναι ανάγκη «στις 7 Ιουλίου να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου».

Σημειώνεται ακόμη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε και μία στάση απ’ το περίπτερο του ΚΙΝΑΛ με σκοπό να χαιρετίσει τα στελέχη που βρίσκονταν εκεί.

Photo: A. Bonetti/Γραφείο Τύπου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved