Τσίπρας: Πατριωτικό καθήκον η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

LIKE US ON FACEBOOK

«Πατριωτικό καθήκον» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αυγή» της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στη συνέντευξή του την εκτίμηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ιστορικό βήμα» για την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη για διγλωσσία και για επικίνδυνο παιχνίδι «με την ακροδεξιά και την πολιτική του μίσους για να κερδίσει κάποιο πρόσκαιρο εκλογικό όφελος».

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να δημιουργηθεί ένας προοδευτικός πόλος, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι: «Στην Ελλάδα η περιπέτεια των μνημονίων έχει προκαλέσει τεκτονικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα. Έτσι σε ένα τμήμα του προοδευτικού μεσαίου χώρου υπάρχει σήμερα κρίση πολιτικής εκπροσώπησης», ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι:

Το βάρος της συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου πέφτει εκ των πραγμάτων στην μεγαλύτερη δύναμη, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς ηγεμονισμούς

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι επιδιώκει τον διάλογο «με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις πάνω σε κάποιους σταθερούς άξονες: την αντιπαράθεση με την ακροδεξιά, την δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση της εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, τις αναγκαίες τομές για την εμβάθυνση και την ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας και των θεσμών» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι:

Αυτές είναι οι βάσεις ενός σχεδίου που μπορεί να συσπειρώσει την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός μίλησε στη συνέντευξή του και για την κριτική που δέχεται από τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και για τη σχέση του με τον Πάνο Καμένο, τις ευρωεκλογές και το δίλημμα των εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο.

Μητσοτάκης: «Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών»

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε το Σάββατο ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες που ποτέ μέχρι σήμερα δεν ψήφισαν το κόμμα του, από τις Μοίρες της Κρήτης όπου και βρίσκεται για διήμερη περιοδεία.

Στον χαιρετισμό του έξω από τα γραφεία της Τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, ο ίδιος αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών και έκανε αναφορά στους αγώνες Κρητικών στη Μακεδονία.

Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία. Είναι μια κακή συμφωνία και αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία στην Κρήτη, με δεδομένο ότι στις αρχές του 20ου αιώνα Κρητικοί πολέμησαν στη Μακεδονία. Να σας πω ότι και ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εθελοντής και πολέμησε σε Μπιζάνι και Σιάτιστα. Κάποιοι συμπολεμιστές του δεν γύρισαν ποτέ. Τη μνήμη τους τιμούμε και την ιστορία τους θυμόμαστε

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και τοπικά στελέχη, ενώ αυτός μίλησε κατά τον χαιρετισμό του και για τις επερχόμενες εκλογές,σημειώνοντας ότι εκτός από τις εθνικές, μεγάλη σημασία έχουν τόσο οι Ευρωεκλογές, όσο οι δημοτικές και οι περιφερειακές, ζητώντας τη συμμετοχή του κόσμου, να ψηφίσει στις εκλογές και να στηρίξει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη:

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε εκλογές και όχι μόνο εθνικές. Δίνουμε ιδιαίτερη πολιτική σημασία στις Περιφερειακές εκλογές και στηρίζουμε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη κάνοντας πράξη την πολιτική ανανέωση

Διαβάστε ακόμη:

Στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Photo: EUROKINISSI

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved