Στην Κάλυμνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα Θεοφάνια και τον αγιασμό των υδάτων, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων και από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Στην Τήνο παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και στον Πειραιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Χρόνια πολλά σε όλους, είναι μεγάλη μου τιμή που βρισκόμαστε στο ιστορικό νησί της Καλύμνου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους νησιώτες χρόνια πολλά» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε:

Θέλω να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε- από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπά η καρδία της Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδας, της Ελλάδας του μόχθου που θα τα καταφέρει

Με σαφή μηνύματα προς την Άγκυρα, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους κατοίκους της Καλύμνου έστειλε «μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας και φιλίας προς τους γείτονες μας», καθώς όπως σημείωσε «η πατρίδα μας διαχρονικά υπερασπίζεται αυτές τις πανανθρώπινες αξίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε επίσης ότι οι Έλληνες στέλνουν και «μήνυμα αποφασιστικότητας, να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο ίδιος τόνισε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας και έστειλε τις ευχές του για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Λίγο πριν την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Καλυμνίων, ο πρωθυπουργός είχε μια συζήτηση με τους φορείς του νησιού.

«Από σήμερα είστε συμπατριώτης των απανταχού Καλυμνίων», ανέφερε στον κ. Τσίπρα ο δήμαρχος Καλύμνου Ιωάννης Γαλουζής, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού το νησί θα βρει έναν μόνιμο συμπαραστάτη.

Επιτέλους ξημερώνει μια καινούργια, καλύτερη μέρα για τον τόπο

«”Μέρα μέρωσε, τώρα που ξημερώνει”, αυτή είναι σήμερα η αλήθεια για τη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ εξήγγειλε την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά.

Στόχος μας είναι το μέτρο αυτό να μην αφορά μόνο τα Δωδεκάνησα ή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά από το 2019 και μετά να αφορά κάθε νησιώτη και κάθε νησιώτισα. Τον Φεβρουάριο θα υπάρξουν τα πρώτα μέτρα ανακούφισης

Μητσοτάκης: Nα διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που όλοι μαζί αξίζουμε

Παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων. Ο ίδιος στη συνέχεια δήλωσε:

«Αυτήν τη λαμπρή μέρα σήμερα εδώ από την Τήνο, αυτόν τον τόσο σημαντικό τόπο για τη Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία, θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά.

Τα νέα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν το Σταυρό επέδειξαν θάρρος και πίστη. Θάρρος και πίστη, δύο αρετές που θα μας είναι πάρα πολύ χρήσιμες, καθώς μπαίνουμε στο 2018.

Θάρρος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε όλοι με τις εσωτερικές μας αδυναμίες, αλλά και πίστη. Πίστη, όχι μόνο στη Θρησκεία μας, στις αξίες μας, στις παραδόσεις μας. Κυρίως εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνατότητες να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να τα καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που όλοι μαζί αξίζουμε.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Στον Πειραιά βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Όλγα Γεροβασίλη εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης την αξιωματική αντιπολίτευση. Το παρών έδωσαν επίσης η Φώφη Γεννηματά, ο Βασίλης Λεβέντης και πολλοί υπουργοί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν τελείωσε η τελετή του αγιασμού των υδάτων δήλωσε:

«Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας. Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.

Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος».

Photo: Menelaos Myrillas/ SOOC