Τσίπρας: Ήταν μια απ’ τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει | Videos- Photos

LIKE US ON FACEBOOK

«Θέλω να σας ευχαριστήσω και κυρίως του πιλότους που μου χάρισαν μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής μου μέχρι σήμερα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πτήση του με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα.

Ο πρωθυπουργός λίγο μετά την πτήση του με το μαχητικό αεροσκάφος μίλησε γι’ αυτήν την συγκλονιστική εμπειρία.

«Όταν οριζοντιοποιηθήκαμε με τις γραμμές του ορίζοντα και αισθανθήκαμε τα G που νιώθουν οι πιλότοι, φτάσαμε και σε βαθμούς ιδιαίτερα υψηλούς, εκείνες τις στιγμές αντιλαμβάνεσαι ότι το μεγάλο υπερόπλο είναι η ψυχή των ελληνόπουλων πιλότων» τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «αυτό κατάλαβα εγώ σήμερα ότι είναι το μυστικό της πολεμικής αεροπορίας».

Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις και την πατρίδα σου και αν δεν αισθάνεσαι το μεγαλείο να υπερασπίζεσαι την ανεξαρτησία σου δεν μπορείς να το κάνεις αυτό

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους πιλότους γι’ αυτές τις λίγες στιγμές «προσομοίωσης πραγματικής εμπλοκής» λέγοντάς τους πως «υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητα σας αλλά ταυτόχρονα υπερασπιζόσαστε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας».

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι πέρα από το ότι υπερασπιζόμαστε το έθνος και την πατρίδα μας υπερασπιζόμαστε μεγάλες αξίες, της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας που γεννήθηκαν σ αυτό τον τόπο 

Συνοδευόμενος απ’ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χριστοδούλου ο κ. Τσίπρας, αφού ενημερώθηκε για το σχέδιο πτήσης προετοιμάστηκε κατάλληλα.

Φόρεσε την κατάλληλη στολή του πιλότου, μίλησε με τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας και ανέβηκε στο αεροσκάφος το οποίο τιμητικά προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού έφερε το όνομα του.

Ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθησε τις κατευθύνσεις που έλαβε από έναν απ’ τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της μονάδας και ξεκίνησε μια πτήση διαρκείας περίπου 1,5 ώρας!

Να σημειωθεί πως πριν την πτήση ενημερώθηκε ακόμα και για τον καιρό, όπως ορίζεται απ΄τον κανονισμό και όπως συνηθίζεται ενώ η πτήση πραγματοποιήθηκε σε μια σπάνια μέρα που δεν σημειώθηκαν τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

H ΕΡΤ μετέδωσε μονταρισμένα πλάνα του πρωθυπουργού απ’ την εντυπωσιακή πτήση του.

Ο γρίφος απ’ το Μέγαρο Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Πέμπτης κι ενώ κανείς δεν γνώριζε για την πτήση του Αλέξη Τσίπρα και την επίσκεψή του στην 110 Πτέρυγα Μάχης, έστειλε ένα Non paper, αφήνοντας μας να αναρωτιόμαστε!

«Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».

Τελικά, το αίνιγμα λύθηκε!

Photos:  Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved