Τσίπρας για ΠΓΔΜ: Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα

LIKE US ON FACEBOOK

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη διμερή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για το Σκοπιανό και τονίζει πως πάντα τα τελευταία μέτρα είναι και τα πιο δύσκολα.

«Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα», έγραψε στο Twitter του ο Αλέξης Τσίπρας για την ΠΓΔΜ σημειώνοντας πως οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα «προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναφέρει πως ευχαρίστησε τους σοσιαλιστές ηγέτες και παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμα να διανυθεί απόσταση.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη λήψης «σωστών αποφάσεων», περιλαμβανομένων «και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», στην παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Σόφια.

Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια. Πρέπει όλοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Θυμίζουμε ότι αύριο, Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ- Δ. Βαλκανίων. Στο πλαίσιο των εργασιών, θα έχει στις 10:15 διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ-, ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε.

Πριν από μερικές ημέρες, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ τόνισε: «Εάν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος, τότε το ΝΑΤΟ θα καλέσει την ΠΓΔΜ να γίνει μέλος».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοικτή ενώ συμπλήρωσε πως θα εξεταστεί το θέμα της Διεύρυνσης στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλιο, τόσο με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Γεωργία, αλλά και με την ΠΓΔΜ.

Διαβάστε ακόμα:

Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ ανακοίνωσε ο Νίμιτς από το Σούνιο

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved