Τσίπρας: «Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου»

LIKE US ON FACEBOOK

«Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ANT1.

«Οι εκλογές θα έρθουν στην εξάντληση της 4ετίας. Είναι μια στρατηγική που δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί είναι απτή απόδειξη στην επιστροφή της κανονικότητας», τόνισε ο Πρωθυπουργός στον Νίκο Χατζηνικολάου, προσθέτοντας πως οι κάλπες θα στηθούν για τις ευρωπαϊκές εκλογές οι οποίες είναι και πολύ σημαντικές. Η συνέντευξη του Αλέξης Τσίπρα στον ANT1 ήταν εφ’ όλης της ύλης.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να εκφραστεί και να στηρίξει μια Κυβέρνηση που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Στόχος είναι η νίκη και όχι η ήττα με χαμηλό σκορ… Μη βάζετε τα λεφτά σας ότι η εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι ντέρμπι

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών και το πολιτικό κόστος που μπορεί να είχε, ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε αν στα κρίσιμα πολιτικά θέματα οι προκάτοχοί του σκεφτόντουσαν το πολιτικό κόστος…

«Εγώ ούτε στιγμή δεν το σκέφτηκα όταν μου δόθηκε η ιστορική ευκαιρία να λυθεί μια διαφορά τόσων ετών», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ποτέ δεν σκέφτηκε το πολιτικό κόστος, ούτε το 2015 που έχανε τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά ήξερε πως αυτό που κάνει ήταν προς όφελος της χώρας.

O Πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του, επισήμανε όλα τα οφέλη της συμφωνίας για ακόμη μια φορά, για το γεγονός ότι λύθηκε μια διαφορά τόσων χρόνων, για το ότι η Ελλάδα απέκτησε έναν φίλο, έναν σύμμαχο χωρίς αλυτρωτικές βλέψεις.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις, όμως, του ελληνικού λαού, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ζούσαμε σε μια συλλογική ψευδαίσθηση.

Μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, ε ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων,ζούσε σε μια συλλογική ψευδαίσθηση. Κανείς δεν μιλούσε για ΠΓΔ της Μακεδονίας.Μιλούσαμε για Σκόπια και Σκοπιανούς .Η ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε κάτι, γιατί το είχαν ήδη. Δεν δώσαμε. Πήραμε

Για το σκάνδαλο Πετσίτη

Αναφορικά με τον κ. Πετσίτη και το σκάνδαλο, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως αυτό προέκυψε από δημοσιεύματα του φιλικού προς τη ΝΔ Τύπου, πριν από 8 μήνες και ανασύρεται όταν προκύπττει μια υπόθεση ενοχλητική για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όταν προέκυψε η δικογραφία για τις φαρμακοβιομηχανίες, αντί να απαντήσουν μας είπαν Πετσίτης. Όταν προέκυψαν τα θαλασσοδάνεια, μας είπαν Πετσίτης. Όταν προέκυψε η καταδίκη για τον κ. Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανήλικο προέκυψε Πετσίτης. Για κάθε νόσο υπάρχει και ένας Πετσίτης.

«Εμείς είμαστε ανοιχτοί να δουν όλοι τους λογαριασμούς μας, το πώς ζούμε, πού βρισκόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Για τη Novartis

«Το σκάνδαλο του φαρμάκου είναι ή δεν είναι υπαρκτό;», αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει πως δεν είναι ένα σκάνδαλο που το ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι παγκόσμιο.

Είναι σκευωρία αυτό που καταγράφεται στα έγγραφα της δικογραφίας και εσωτερικά έγγραφα της Novartis; Ενώ έπεφτε η φαρμακευτική δαπάνη η Novartis έκανε υψηλά κέρδη, όπως είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Και αναφορικά με το βασικό ερώτημα της αντιπολίτευσης: Γιατί ελέγχεται μόνο η περίοδος της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ (πχ του κ. Ξανθού, Κουρουμπλή, Πολάκη);

Η εισαγγελία Διαφθοράς έβαλε στο αρχείο για 4 πρόσωπα σημαίνει πως δεν υπάρχει σκευωρία. Δεν χρεώνει σε όλους ευθύνες αλλά εκεί όπου υπάρχουν στοιχεία. Την χειριστήκαμε όσο πιο θεσμικά δεν έχει χειριστεί καμία άλλη Κυβέρνηση παρόμοια υπόθεση τέτοιου σκανδάλου

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας ή έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ή δεν έχουμε. «Σε εμάς που είπαμε η Δικαιοσύνη να αποφασίσει μας κουνάνε το δάχτυλο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά και οι πολίτες έχουν κρίση και κρίνουν

Αποπληρωμή τμήματος του «ακριβού» δανείου του ΔΝΤ

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας, η δεύτερη πιο σημαντική μετά το τέλος των προγραμμάτων.

Αυτή η αυστηρότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής έρχονταν από εκεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι αν ήταν μια τραγικά λανθασμένη επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου ήταν να προσκαλέσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο

Αναφορικά μάλιστα με του υπουργούς της Κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου που ανήκουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως η ζωή συνεχίζεται και προφανώς αυτοί έκαναν λάθος ενώ ο ίδιος συνεχίζει να κάνει κριτική.

Μετά από αυτήν την παρένθεση, ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα νέο πλαίσιο στην ελληνική οικονομία που υπεραποδίδει, για όλους τους δείκτες που είναι θετικοί.

Η Ελλάδα όταν ανέλαβα την διακυβέρνηση τα Ταμεία ήταν άδεια, σήμερα έχουμε ορισμένες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ ρευστότητας. Αυτά δεν είναι κατορθώματα του Τσίπρα είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό μας επιτρέπει να διώξουμε από το κεφάλι μας αυτούς που μας οδήγησαν σε λάθος επιλογές. Έχουμε περισσότερη ελευθερία

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «τον Σπετέμβρη στη ΔΕΘ είπα τελειώνει η λιτότητα… και όλα όσα είχα πει έχουν υλοποιηθεί, από  ΕΝΦΙΑ, μη περικοπή συντάξεων μέχρι και το επίδομα ενοικίου».

Για το αφορολόγητο

«Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή ως Πρωθυπουργός έχει τα εξής δεδομένα: Ιστορικό χαμηλό στην απόδοση 10ετους ομολόγου, ρευστότητα, το ΔΝΤ να αποχωρεί και μια υπεραπόδοση της οικονομίας και τεχνικές που διαμορφώνουν έναν οικονομικό χώρο.

Αν έχετε πλεόνασμα θα το διανείμετε πριν τις εκλογές ή θα το δώσετε προίκα σε όποια Κυβέρνηση εκλεγεί; «Όλες οι επιλογές ήταν με σχέδιο, δεν ήταν στον αέρα» προσθέτοντας πως και τώρα με σχέδιο «θα κινηθούμε», αναγνωρίζοντας πως οι εκλογές παίζουν ρόλο αλλά δεν θα προβεί σε κινήσεις εντυπωσιασμού.

Δεν δίνουμε αντίδωρα για τις εκλογές αλλά μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης γιατί η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα. Άλλωστε δεν αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί αλλά πρέπει αυτήν την ευημερία να την αισθανθούν οι πολίτες

Το δίλημμα στις εκλογές, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι αν η χώρα θα συνεχίσει σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ή θα γυρίσει πίσω σε μια εποχή ελλειμμάτων και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

Μεταγραφές κομμάτων…

«Εκτός Βουλής αφήνει κόμματα ο ελληνικός λαός, όχι εγώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ επισήμανε πως και στη ΝΔ υπάρχει μια ντουζίνα στελεχών από άλλα κόμματα, ενώ αναγνώριζε πως οι Πρέσπες ήταν καταλύτες για αυτό.

Αυτό που κάνουμε είναι να ενδυναμώνουμε τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, μιας αριστεράς του 21ου αιώνα, μιας ανοιχτής αριστεράς, με ανθρώπους με ευαισθησίες… Θα πρέπει να συγκροτείται και από Αριστερούς, Σοσιαλδημοκράτες, Οικολόγους και όσους πολίτες βρίσκουμε κοινούς τόπους

Ελληνοτουρκικά

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως παρακολουθούμε τις εξελίξεις, προσθέτοντας πως «δεν μας κάνει χαρούμενους που η Τουρκία απομακρύνεται από τον ευρωπαϊκό δρόμο.

Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν θέλει έναν γείτονα αποσταθεροποιημένο αλλά θέλει ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας.

Οι εξελίξεις είναι κοσμογονικές, υπάρχει το στοιχείο ανησυχίας αλλά υπάρχει και το στοιχείο της αυτοπεποίθησης, γιατί η Ελλάδα έχει στήσει συνεργασίες πολύ κρίσιμες… και η παρουσία της είναι πιο αναβαθμισμένη

Διαβάστε επίσης:

Νovartis: Το «φακέλωμα» των γιατρών- Συνταγογράφησαν φάρμακα αξίας 33 εκ. ευρώ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved