Τσίπρας: «Καλωσορίζω την πρόταση μομφής κ. Μητσοτάκη»

LIKE US ON FACEBOOK

«Καλωσορίζω την πρόταση μομφής του κ. Μητσοτάκη. Μου κάνατε ένα δώρο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την πρόταση μομφής απ’ τη ΝΔ. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός μίλησε για το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης.

«Είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος έδωσε. Θα τα πούμε όλα για το ποιος κέρδισε και ποιος έχασε», δήλωσε ο κ. Τσίπρας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ. Κατά την αρχή της εισήγησης του, χαρακτήρισε τη συνεδρίαση για το πολυνομοσχέδιο «ιστορικής σημασίας» καθώς «για τελευταία φορά ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα γεγονός ιστορικής σημασίας».

Η αξιοπιστία της χώρας αποκαταστάθηκε απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις όλο αυτό το διάστημα, αντιμετωπίζαμε ιστορικά ζητήματα που μας ταλάνιζαν χρόνια, προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις απαραίτητες πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά

Από τον Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα…

Ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια σύγκριση από τον Γενάρη του 2015 μέχρι και σήμερα. Όπως δήλωσε η Κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα με άδεια ταμεία, στο χείλος της χρεοκοπίας, εκτός δημοσιονομικών στόχων και «πετύχαμε με δύσκολες αποφάσεις και κόπους επί 3 συναπτά έτη να έχουμε υπεραπόδοση έναντι αυτών των στόχων».

Παραλάβαμε μια οικονομία σε ύφεση και φέτος για πρώτη φορά μετά το 2008 καταγράφηκε σημαντική ανάπτυξη το 2017 και το 2018. Το α’ τρίμηνο είχαμε ρυθμούς ανάπτυξης 2,3%

Συνεχίζοντας τη σύγκριση ο κ. Τσίπρας, επισήμανε πως η Κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα εσκεμμένα με εντελώς άδεια ταμεία και σήμερα έχει απόθεμα ρευστότητας και δυνατότητα εξόδου στις αγορές.

Σήμερα δεχόμαστε συγχαρητήρια από όλους στην Ε.Ε. και απ’ τον Γιουνκερ γιατί καταφέραμε η χώρα να είναι πρώτη σε απορροφητικότητα στα ευρωπαϊκά κονδύλια 

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα όπου στη συνείδηση του μέσου Έλληνα« η λέξη μεταρρύθμιση ήταν ταυτισμένη με τη λέξη περικοπή» και προσέθεσε πως και σήμερα «βρισκόμαστε σ’ εκείνο το σημείο όπου σημαντικότατες δομικές μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει με γενναίες αποφάσεις και βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις στη λίστα του ΟΟΣΑ με σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο».

Όσον αφορά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα, όλοι παραδέχονται ότι η Ελλάδα έβαλε τάξη στα οικονομικά.

Για πρώτη φορά έχουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο εργάζονται όλες οι πλευρές για να εξασφαλιστεί στις 21 Ιουνίου μια λύση στο πλαίσιο του Eurogroup των αποφάσεων του προηγούμενου έτους για την ελάφρυνση του χρέους, μια λύση που επιτρέπει απόβαση στις αγορές Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βρεθεί αυτή η λύση γιατί αποτελεί βούληση

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον υπουργό Οικονομικό Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Χουλιαράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια, από τα προγράμματα και χαρακτήρισε την έξοδο από τα Μνημόνια «καθαρή».

 Η επιτυχία της Ελλάδας αναγνωρίζεται ως μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία και μάλιστα σ’ ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον. Αυτή η Βουλή, όλα αυτά τα τρία χρόνια βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, όλα τα μέλη ανταπεξήλθαν, έκαναν το καθήκον τους κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δική σας στήριξη, ψήφο

Για την πρόταση μομφής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης κατά της Κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως ο κ. Μητσοτάκης «έγινε θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ που είναι ο κ. Σαμαράς».

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ που είναι ο κ. Σαμαράς. Ο οποίος έχτισε την πολιτική του καριέρα πουλώντας ψεύτικο υπερπατριωτισμό στο θέμα της ονομασίας των βόρειων γειτόνων μας. Ήταν ο πρώτος ο οποίος επισήμως αποδέχθηκε σε επίσημο έγγραφο να καταγραφεί η γείτονα χώρα ως δημοκρατία της Μακεδονίας

Όπως ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στις 2 Δεκεμβρίου του 1991 ο ΥΠΕΞ αποδέχθηκε να καταγραφεί η γείτονα χώρα με τον όρο Δημοκρατία της Μακεδονίας, προσθέτοντας πως «σήμερα πάλι ο κ.Σαμαράς έρχεται να παριστάνει τον θεματοφύλακα των εθνικών αξιών. Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε μια θέση και στάση, η οποία εκτιμώ πως δεν συνάδει με προηγούμενες στάσεις του».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η πρόταση μομφής είναι καλοδεχούμενη, είναι ένα δώρο.

Κ. Μητσοτάκη η πρόταση δυσπιστίας που καταθέτετε σήμερα στην Κυβέρνησή μου είναι καλοδεχούμενη, την καλωσορίζω. Είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που μου κάνετε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος έδωσε. Θα τα πούμε όλα για το ποιος κέρδισε και ποιος έχασε

Κατά το κλείσιμο της εισήγησής του, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως θα ειπωθούν όλα.

«Όλα τα πούμε όλα για το ποιος κέρδισε και ποιος έχασε. Ποιος παρέδιδε το όνομα Μακεδονία. Όλα θα τα πούμε, δεν πρόκειται να κρυφτούμε. Αυτό το διήμερο θα αναμετρηθείτε με την οικογενειάκή σας πολιτική ιστορία», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης»

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved