Τσίπρας: «Δε θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής» | Μητσοτάκης: «Η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη»

LIKE US ON FACEBOOK

Ομιλία από τον Πειραία παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας το μήνυμα ότι «ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός, όχι οι δημοσκόποι». Από το λιμάνι των Χανίων παραχώρησε ομιλία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι «μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι».

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Ο Πειραιάς είναι η ζωντανή λαϊκή ιστορία του τόπου μας. Είναι το μέρος της εργατιάς, των προσφύγων, των ναυτικών, των ποιητών της νιότης και του αγώνα. Εδώ είναι που συμβαδίζουν ο μόχθος και η αξιοπρέπεια και που οι άνθρωποι δεν ζητούν σωτήρες ή αφέντες».

«Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας απέτυχε», σημείωσε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του, τονίζοντας ακόμη ότι:

Ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015. Το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: «Αντέξαμε στη φουρτούνα», ενώ πρόσθεσε ότι «ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι. Δε θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής», τονίζοντας ακόμη ότι την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός.

«Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε. Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός από τον Πειραιά, προσθέτοντας ότι: «Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής», αλλά και ότι «η ψήφος του ελληνικού λαού θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι «δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο, ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς».

Η Ελλάδα μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκε από τα μνημόνια, ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι: «Πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η 13η σύνταξη και η εγγύηση του εισοδήματος σας. Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία ανάταξης της χώρας».

Ο λαός έχει καταλάβει πιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου, τους βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Πού πήγαν εκείνα τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που αγόρασαν και πληρώνουνε;

Συνεχίζοντας να μιλάει για τις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων: «Πού πήγαν εκείνες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15-17 μονάδες διαφορά. Πού πήγε εκείνος ο περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 5,5 και τώρα λένε μια ψήφος».

«Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την αποφασιστική απάντηση από την μεγάλη πλειοψηφία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια θέλησε να μιλήσει στους πολίτες του Πειραιά κατά τη σημερινή συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι «γι’ αυτό το πείραμα της μετά – δημοκρατίας όπως το ονόμασα»:

Ο Πειραιάς ήταν πάντοτε όχι πειραματόζωο, όχι πείραμα μετά – δημοκρατίας αλλά το πεδίο της μάχης των αγώνων του δημοκρατικού λαϊκού και εργατικού κινήματος

«Ο Πειραιάς του Φύσσα, του Λαμπράκη, του Γόδα, της Αντίστασης, της Ηλεκτρικής, της απαρχής του οργανωμένου εργατικού κινήματος δεν θα γίνει υποχείριο και εργαλείο σκοτεινών κυκλωμάτων και βαρόνων εκτός δημοκρατικού ελέγχου», τόνισε ακόμη ο ίδιος, για να αναφέρει ότι «είναι μεγάλη μου χαρά τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας το ιστορικό λιμάνι της χώρας. Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας την πόλη της εργατιάς την πόλη της νιότης και των ναυτικών».

Τέλος, ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική για τη συσσώρευση δεκάδων μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν την αντιπολίτευση: «Συσσωρεύοντας χρήμα δύναμη και μέσα ενημέρωσης είχαν ένα σκοπό να στρέψουν το δικό μας όπλο εναντίον μας και το δικό μας όπλο δεν ήταν τίποτε άλλο από το λαϊκό κόσμο και επειδή ο Πειραιάς είναι η πόλη του λαϊκού κόσμου, πρώτα στον Πειραιά κάνουν αυτό το μεγάλο πείραμα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ακόμη ότι στόχος ήταν να «δημιουργήσουν αμφιβολίες στο λαϊκό κόσμο για τις προθέσεις μας, την εντιμότητα μας, τους στόχους μας».

Δεν αρκεί να έχεις λεφτά και μέσα ενημέρωσης, πρέπει να έχεις και αφήγημα, πρέπει να έχεις και σχέδιο, πρέπει να έχεις και όραμα

«Μπορεί να έχουνε χρήματα για να αγοράσουν δημάρχους, να αγοράσουν βουλευτές, να αγοράσουν εφημερίδες, να αγοράσουν δημοσιογράφους, μπορεί να έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν όλα, ένα πράγμα όμως δεν μπορούν να αγοράσουν, την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού», κατέληξε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Μητσοτάκης: «Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε ομιλία από το λιμάνι των Χανίων, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του μιλώντας για το πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο ότι επισκέπτεται για πρώτη φορά τον τόπο του, έτοιμος να αντιμετωπίσει τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημείωσε ότι σκέφτεται και αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν εάν βρισκόταν εκεί:

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας

Ο ίδιος στη συνέχεια, έστειλε το μήνυμα ότι «τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων. Τη δύναμη που μου δίνετε θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις δυνάμεις της Κρήτης. Όχι μόνο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε επίσης την ανάγκη η Ελλάδα σήμερα περισσότερο παρά ποτέ «να διδαχθεί από τον Ελεύθερο Βενιζέλο, τον Εθνάρχη, που ταυτίστηκε με το νησί μας. Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας περνάει όπως και στις δικές του εποχές στιγμές δύσκολες. Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από την καθήλωση», προσθέτοντας ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να έρθει από τις 26 Μαΐου:

Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και θα το κάνουμε αποφασίζοντας σωστά στις 26 Μαΐου, την ημέρα που θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής

Ασκώντας έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Άλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον Ψηλορείτη. Άλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου. Άλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι πρόγονοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας».

«Ο εθνικός διχασμός ήταν πάντα ο μεγάλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως είναι και ο δικός μου αντίπαλος. Είμαι εδώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα Χανιά.

Την επόμενη Κυριακή πάμε στις κάλπες, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι εκλογές για την ευρωβουλή. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι οι «Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα τέσσερα χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν. Γι’ αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα. Ως εδώ, να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά».

Μίλησε για τον στόχο του η «οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών».

Αναφορικά με τα μέτρα του κόμματος του, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει», ενώ οι δεσμεύσεις του αφορούν:

  • Διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα.
  • Κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2.000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη.
  • Λιγότεροι φόροι και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές.
  • Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία», ενώ απευθυνόμενος στους νέους δήλωσε ότι «δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο από μία έκρηξη επενδύσεων. Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας».

Απαιτώ από όλες τις επιχειρήσεις απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την στήριξη του στον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, λέγοντας ότι: «Πάμε μαζί για τη νίκη όχι μόνο στην ευρωκάλπη αλλά και στην περιφέρεια της Κρήτης. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με την Κρήτη μπροστάρη».

«Ο δρόμος για όλα μπορεί να ανοίξει στις 26 Μαΐου. Αυτές οι εκλογές έχουν βάρος πολιτικό και διάσταση εθνική. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλά για να στείλουμε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς κάποιον, ή μήνυμα συμπάθειας προς κάποιον άλλο», σημείωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του από τα Χανιά, τονίζοντας ότι:

Τελικά ψηφίζουμε για ποια Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, ούτε για ψήφο που θα πάει χαμένη σε κόμματα που ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν κανέναν ρόλο. Με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η Κρήτη έδωσε την απάντησή της. Με όλους τους Έλληνες ή με τους λίγους που πρόδωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων;

«Οι αντίπαλοί μας λένε ψέματα για αυτά που έκαναν, για αυτά που θα κάνουν και για τις δικές μας θέσεις. Με μαύρη προπαγάνδα, με ψέματα, με απειλές. Έτσι κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι πάει σε εκλογές. Με ψέματα ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν απ’ την εξουσία», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη:

Τσίπρας από Κοζάνη: «Έφτασε η ώρα η Ελλάδα των πολλών να μιλήσει»

Photo: Eurokinissi/KOSTAS VILLA
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved