Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λευκάδα, στην οποία βρέθηκε την Κυριακή για τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου του νησιού, προανήγγειλε μεταξύ άλλων και προσλήψεις στο χώρο της Υγείας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός κατά τις δηλώσεις του στα εγκαίνια του νοσοκομείου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πέρασε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία «δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις», για να προσθέσει επίσης ότι: «Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη».

«Από εδώ από τα Ιόνια νησιά δώσαμε τον Αύγουστο του 2018, το μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και μπορούμε με ελεύθερα τα χέρια να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο διάγγελμα του απ’ την Ιθάκη για την έξοδο της χώρας απ’ τα μνημόνια.

Ο ίδιος στη συνέχεια προέβη σε μια σειρά από προαναγγελίες στο χώρο της Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Τα επόμενα 4 χρόνια θα έχουμε 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας», ενώ σημείωσε ακόμη ότι και «σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την αντίληψη που υπήρχε «ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει». «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή», τόνισε ο ίδιος, για να υπενθυμίσει ότι η κυβέρνηση άνοιξε «τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θέλησε να πει κι ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, που κατάφεραν να κάνουν τη δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς:

Θέλω να πω ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς

Αναφορικά με τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι ευτυχής που μπορεί ως Πρωθυπουργός να εγκαινιάσει «ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή», για να σημειώσει ακόμη ότι «η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα».

Μιλώντας για τον Μητροπολίτη Λευκάδος, ο ίδιος τόνισε ότι «η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς», επισημαίνοντας επίσης ότι «κάναμε δεκτό αίτημα των κοινωνικών φορέων του νησιού να ονομάσουμε το νέο νοσοκομείο “Ξενοφώντας Γρηγόρης”» από τον γιατρό «που υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και με αφοσίωση».

Ήταν ο γιατρός που υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και με αφοσίωση ήταν το στήριγμα όσων τον είχαν ανάγκη. Μετά την εισβολή των ναζί ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λευκάδας. Φυλακίστηκε από το κατοχικό κράτος και από το μετεμφυλιακό κράτος. Εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ το 1963 και το 1964 και στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε. Αγάπησε τη Λευκάδα είτε αγωνιζόμενος κατά του κατακτητή είτε φορώντας τις χειροπέδες της μισαλλοδοξίας. Αφιέρωσε τη ζωή του για τους πολλούς

Διαβάστε ακόμη:

Τσίπρας από την Άρτα: «Νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών στο τέλος του χρόνου»

Photo: EUROKINISSI