Τσίπρας από Ρόδο: Το δίλημμα είναι εάν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα επιστρέψουμε στο ΔΝΤ

LIKE US ON FACEBOOK

Στο βασικό δίλημμα των βουλευτικών εκλογών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Ρόδο, τον πρώτο σταθμό στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στα Δωδεκάνησα.

Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο το πρωί συναντήθηκε με εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού κι ανέφερε ότι το δίλημμα της 7ης Ιουλίου είναι «αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και μ’ όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σύμφωνα με τον ίδιο συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις:

Η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς ευνοούμενης επιχειρηματικότητας και την έλλειψη ελέγχων

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη ότι αυτή η κακή αντίληψη (σ.σ. της επιχειρηματικότητας), βασίζεται στις off-shore, αλλά και την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων.

Σε αναφορά του στα εργασιακά, ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν εξαγγελθεί επιπλέον 150 προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), με στόχο την αύξηση των εργασιακών ελέγχων.

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «μετά από τρία δύσκολα χρόνια, κατανοούμε τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων που επλήγησαν και που θέλησαν να στείλουν μήνυμα», διαβεβαιώνοντας την ίδια στιγμή ότι έλαβε το μήνυμα και πλέον, εξετάζει τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβερνητικής θητείας.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών είναι εντελώς διαφορετικός, καθώς υπερβαίνει τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές και αφορά «την επόμενη ημέρα για τον τόπο, για όλους μας, για τη νέα γενιά».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στους βασικούς κλάδους του τουρισμού, αλλά και για τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΕΠΕ, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους, έχει μειώσει σημαντικά την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να επισκεφτεί τη Χάλκη, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Τήλο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό.

Διαβάστε ακόμη:

Πάνω σε τρία θέματα θέλει debate ο Αλέξης Τσίπρας

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved