Τσίπρας από Κοζάνη: «Έφτασε η ώρα η Ελλάδα των πολλών να μιλήσει»

LIKE US ON FACEBOOK

«Έφτασε η ώρα η Ελλάδα των πολλών να μιλήσει, έφτασε η ώρα να ξαναβγεί μπροστά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοζάνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη, δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ότι: «Η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου και της δημιουργίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής είναι μαζί μας. Η καρδιά του αληθινού πατριωτισμού χτυπάει σήμερα εδώ, στη Δυτική Μακεδονία», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια:

Έφτασε η ώρα η Ελλάδα των πολλών να μιλήσει, έφτασε η ώρα να ξαναβγεί μπροστά. Για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια. Για την αποκατάσταση των αδικιών. Την ελάφρυνση των βαρών. Την επένδυση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός με αφορμή την αυριανή επέτειο από τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ανέφερε ότι: «Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού», ενώ πρόσθεσε επίσης ότι «η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, ζητά όμως αναγνώριση και δικαιοσύνη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο ίδιος άσκησε έντονη κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι: «Κάθε φορά που μιλάει εκτός κειμένου, οι επικοινωνιολόγοι προσπαθούν να ανασκευάσουν, γιατί του ξεφεύγουν πτυχές του προγράμματός του, που είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, που εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι το 2014».

«Εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα, στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ακόμη ότι: «Σταματήσαμε τη ρεμούλα, τη διαφθορά, το πάρτι της αισχροκέρδειας στον τομέα της Υγείας», αλλά και ότι «οι δαπάνες πρόνοιας, από 700 εκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν στα 3 δισ. ευρώ».

«Τώρα αρχίζει και ανακάμπτει η οικονομία και αποδίδει, και μοιράζουμε τους καρπούς στους πολλούς» σημείωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τώρα «οι αντίπαλοί μας θέλουν να τα μοιράσουν σε φοροελαφρύνσεις στην ελίτ και σε δωράκια. Εμείς μειώνουμε τους φόρους τώρα. Το πρόβλημά τους δεν είναι ότι οι ίδιοι ανήκουν στην ελίτ, και γι’ αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν τη 13η σύνταξη και τα επιδόματα των 100 ή 200 ευρώ, που γι’ αυτούς είναι φιλοδώρημα».

Το πρόβλημά τους δεν είναι η ταξική τους καταγωγή. Το πρόβλημά τους είναι ότι το πρόγραμμά τους ευνοεί τις ελίτ και αδικεί τους πολλούς

«Δεν θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες από το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από την Κοζάνη, προσθέτοντας ότι «δεν έχουν οι θύτες και τα θύματα της κρίσης τα ίδια συμφέροντα», ενώ απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι:

Δεν είμαστε εμείς που διχάζουμε. Η Ελλάδα των πολλών δε διχάζει, αλλά ενώνει. Η πολιτική σας υπέρ των ελίτ διχάζει

Το δίλημμα των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα τέθηκε με ευθύνη της αντιπολίτευσης, που τις μετέτρεψε σε δημοψήφισμα: «Την επόμενη Κυριακή έχεις φίλε απόμαχε της ζωής δύο επιλογές. Ή θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, στο σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών και ανάτασης της οικονομίας. Ή θα ανοίξεις την κερκόπορτα στο παρελθόν…Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. γράφει με μεγάλα γράμματα: Ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης».

Όσον αφορά τη 13η σύνταξη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της 13ης σύνταξης, ενώ τόσο ο κ. Στουρνάρας, όσο και ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκαν κατά των μέτρων.

Απευθυνόμενος προς τους νέους, ο ίδιος δήλωσε ότι: «Εμπιστευόμαστε τους νέους», καθώς αυτοί «στις προηγούμενες εκλογές μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους κι εμείς τους ανταποδώσαμε, καθιερώνοντας την ψήφο στα 17. Θα κάνουν κάποιους στις 26 Μαΐου το βράδυ να τρίβουν τα μάτια τους», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, ο οποίος επικαλέστηκε ακόμη και το μήνυμα του ράπερ ΥΠΟ, λέγοντας ότι:

Η ψήφος είναι βόλι και δεν πρέπει να το χαραμίσετε και όπως λέει κι ένας νέος, όχι ψυκτικός από το Περιστέρι, αλλά ράπερ από την Κοζάνη, ο Υποχθόνιος – ωραίος τύπος – πρέπει να δοθεί μήνυμα στην ακροδεξιά ώστε το φίδι να ξαναμπεί στην τρύπα του

Διαβάστε ακόμη:

Συνάντηση Τσίπρα με σχολικές καθαρίστριες: Αύξηση 10% στους μισθούς

Photo: INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved