Τσίπρας από Καστελόριζο: 8 χρόνια μετά την ανακοίνωση για τα κακά μαντάτα, τελειώνει η δύσκολη εποχή

LIKE US ON FACEBOOK

Ομιλία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απ’ το Καστελόριζο όπου βρίσκεται για τα εγκαίνια δύο μονάδων αφαλάτωσης. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για το τέλος των Μνημονίων και τη μετάβαση σε μια νέα εποχή ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορικότητα του νησιού.

«Η Ελλάδα καταφέρνει και στέκεται όρθια και ξεπερνά τις δυσκολίες – Σχεδόν 8 χρόνια μετά που ο ελληνικός λαός μάθαινε τα κακά μαντάτα, έτσι και σήμερα φτάνουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης εποχής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απ’ το Καστελόριζο.

Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ομιλία απ’ το ιστορικό ακριτικό νησί, απ’ τον τόπο όπου 8 χρόνια πριν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει στον ελληνικό λαό το πρώτο Μνημόνιο.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τη μέρα που η Ελλάδα θα βγαίνει επίσημα απ’ το Μνημόνιο, θα βρεθεί ξανά στο Καστελόριζο για να «το γιορτάσουμε όλοι μαζί».

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται «στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη, για την καθαρή – όσο και ο ουρανός του Καστελόριζου – έξοδο από την επιτροπεία και τα προγράμματα, από μία δύσκολη συγκυρία για τον τόπο».

Συμπλήρωσε πως τα δύσκολα τελειώνουν και πλέον μέσα από αγώνες και θυσίες η Ελλάδα καταφέρνει να στέκεται όρθια και να ξεπερνά τις δυσκολίες.

Το μήνυμα προς την Τουρκία:

«Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε μία σπιθαμή γης, από το Καστελόριζο ως τους Οθωνούς και από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα προς την Άγκυρα.

Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία ν’ απόσχει από τις προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις. «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανένα. Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα από άκρης σε άκρη της χώρας».

Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος και το λέω με αίσθημα φιλίας προς τους γείτονές μας

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του ο Πρωθυπουργός σχολίασε πως αποτελεί «ένδειξη καλής θέλησης» συμπληρώνοντας, όμως, ότι οι κινήσεις καλής θέλησης πρέπει να έχουν συνέχεια και όχι οι κινήσεις προκλητικότητας.

Το μήνυμα που θέλω να περάσω που θέμα να περάσω είναι ένα μήνυμα συνεργασίας από τη μία και αποφασιστικότητας από την άλλη. Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει. Η Ελλάδα υπερασπίζεται αξίες διαχρονικά και αυτές τις αξίες θα τις υπερασπιστούμε με όποιο τρόπο χρειαστεί

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο: Όχι στην προληπτική γραμμή στήριξης | Δεν φοβόμαστε κανέναν

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved