Σε εξέλιξη είναι από το πρωί του Σαββάτου οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρίσκεται και ο πρόεδρος του κόμματος, αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι: «Έχουμε δύο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το 2019. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι: «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης», ενώ πρόσθεσε ότι:

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα.

«Η βασική θέση της αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε: «Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».