Με μια ανάρτηση στο Facebook τοποθετήθηκε ο Τσακαλώτος για τον Πολάκη και το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Πρέπει να υπάρχουν και όρια στην πολιτική αντιπαράθεση», είπε χαρακτηριστικά ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον Πολάκη, παίρνοντας για πρώτη φορά θέση σε αυτό το ζήτημα, που πηγές λένε πως έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην Κουμουνδούρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές. Όπως είπε και ο ίδιος πολλές φορές έχει παραφερθεί στη Βουλή και αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Αναφορικά δε με τη δήλωσε του κ. Κυμπορόπουλου, όπως είπε του φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη ενώ υπογράμμισε πως οι άνθρωποι της Αριστεράς «σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.

Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του…

Gepostet von Ευκλείδης Τσακαλώτος am Mittwoch, 24. April 2019

 

Να θυμίσουμε πως η ΝΔ προανήγγειλε ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη μετά το Πάσχα. Ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του στη Βουλή και απαντώντας στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματική αντιπολίτευσης, δήλωσε πως θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ενημερώστε τον κ.Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη, θα τη μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας κατά μέλους της κυβέρνησης, θα μιλήσουμε εφ’όλης της ύλης για την χώρα, για το πώς την καταντήσατε

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη | Η απάντηση Τσίπρα