Τρένο έπεσε πάνω σε πλήθος στην Ινδία και σύμφωνα με τις Αρχές υπάρχουν τουλάχιστον 50 νεκροί. Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα.

Τραγωδία στην Ινδία, καθώς τρένο έπεσε πάνω σε πλήθος που βρίσκονταν κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Amritsar, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ο αριθμό αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Η ινδική εφημερίδα  First Post κάνει λόγο για 30 νεκρούς.

Πολλοί ακόμη έχουν τραυματιστεί και μεταφέρονται εσπευσμένα σε νοσοκομεία.

Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί για μια θρησκευτική εορτή, βρισκόταν κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, όταν το τρένο και έπεσε πάνω στο πλήθος. Όπως μεταδίδει το indianexpress.com, τουλάχιστον 600 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο.

Να σημειωθεί πως ο οδηγός δεν κατάφερε να σταματήσει ή να φρενάρει καθώς ήταν πια πολύ αργά και δεν είδε τον κόσμο που στεκόταν στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Όπως αναφέρουν μάρτυρες, ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλά παιδιά, ενώ το πλήθος δεν άκουσε το τρένο λόγω των δυνατών θορύβων από τα πυροτεχνήματα.

Οι Αρχές βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να εκκενώσουν την περιοχή. Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η αστυνομία και οι εθελοντές αναζητούν ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια.