Τραυματισμοί, συλλήψεις και «βροχή» από μολότοφ στην επέτειο του Γρηγορόπουλου

LIKE US ON FACEBOOK

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν την Πέμπτη πολλές πόλεις της Ελλάδας, μετά τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν για τα δέκα χρόνια απ’ τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τραυματισμοί, συλλήψεις και «βροχή» από μολότοφ στα επεισόδια στην επέτειο του Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, όπου αντιεξουσιαστές ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Διαλυμένα αυτοκίνητα, οδοφράγματα και εκτόξευση μολότοφ ακόμα κι από ταράτσες πολυκατοικιών.

Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ενώ έγιναν 66 προσαγωγές, οι 13 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς των Εξαρχείων και εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών. Από νωρίς είχαν καταλάβει ταράτσες πολυκατοικιών ενώ διέλυσαν πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών με βαριοπούλες.

επεισόδια στην επέτειο του Γρηγορόπουλου στην Αθήνα

Η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει την κατάσταση χρησιμοποίησε έναν απ’ τους δύο «Αίαντες», τα δύο τεθωρακισμένα οχήματά της. Ο «Αίαντας» στις 20:30 διέλυσε το πρώτο οδόφραγμα των αναρχικών στην οδό Τοσίτσα και απώθησε τους κουκουλοφόρους προς τα στενά των Εξαρχείων με συνεχείς ρίψεις νερού.

Όμως, μια μολότοφ που «έσκασε» κάτω απ’ τον «Αίαντα» προκάλεσε πυρκαγιά στο πίσω αριστερό ελαστικό του. Η φωτιά κατασβέστηκε μετά από λίγο.

Όσον αφορά τους τραυματίες, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί κι ένας πολίτης. Ο τραυματίας πολίτης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και οι δύο αστυνομικοί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

15 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η Αστυνομία προχώρησε σε 52 προσαγωγές ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 52 άτομα, εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τα 15.

Σύμφωνα με το Thestival, όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 19:00, μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών για την επέτειο των δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αρχή έγινε από την Εγνατία οδό στο ύψος του Συντριβανίου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατία, με βόμβες μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε με ρίψεις χημικών.

Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν και κάδους απορριμμάτων. Τα επεισόδια δεν σταμάτησαν εκεί. Λίγο μετά τις 19:30, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι. Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο εργοτάξιο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ για αρκετή ώρα, με τους κουκουλοφόρους να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο τον χώρο του πανεπιστήμιου, να εξέρχονται από αυτόν εξαπολύοντας επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ και στη συνέχεια να επιστρέφουν και πάλι στο ΑΠΘ.

Διαβάστε ακόμα:

Προσαγωγές και τραυματίες στα Εξάρχεια στην επέτειο του Γρηγορόπουλου

Photo: AP
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved