Ρωσία, ΕΕ και Κίνα είναι «εχθροί» των ΗΠΑ, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο και μεταδόθηκε σήμερα Κυριακή, μια μέρα πριν την πρώτη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ και Ρωσίας, ο Τραμπ δήλωσε ότι Ρωσία, ΕΕ και Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, «εχθροί» των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε:

Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την Ε.Ε., αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εθχρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές χώρες, αυτό δεν σημαίνει τίποτα… Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές

Τουσκ: «Fake news» το να πει κανείς ότι ΕΕ και ΗΠΑ είναι εχθροί

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτεροι φίλοι και το να πει κανείς πως είναι εχθροί είναι “fake news”» ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά τις δηλώσεις του Τραμπ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι: «Η Αμερική και η Ε.Ε. είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όποιος λέει ότι είμαστε εχθροί, διαδίδει fake news».

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Ισχυρή η δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

Photo: Reuters/Eric Vidal