Νέα τραγωδία στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Αττάλειας με 9 πρόσφυγες νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Πνίγηκαν 9 πρόσφυγες στο Αιγαίο, και συγκεκριμένα ανοικτά της Αττάλειας, ενώ έφυγαν από την Τουρκία και προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, σε ένα μικρό πλοίο επέβαιναν 15 πρόσφυγες, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες. Ενώ έφυγαν από την Τουρκία και είχαν ως στόχο να φτάσουν στην Ευρώπη, το πλοιάριο αντιμετώπισε δυσκολίες στα ανοικτά της Αττάλειας και τελικά βυθίστηκε με αποτέλεσμα 9 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα θύματα 6 είναι παιδιά και μια γυναίκα, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των προσφύγων.

Πέντε πρόσφυγες διασώθηκαν από αλιείς και το τουρκικό λιμενικό, ενώ ένας εξακολουθεί να αγνοείται.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ένα τέτοιο περιστατικό. Πολλοί άνθρωποι σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν απ’ τις βόμβες που έπεφταν δίπλα τους στη Συρία, έφταναν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας. Ο αριθμός μειώθηκε το 2016, μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ το 2016 αλλά τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ξανά αύξηση των ροών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, 10.948 άνθρωποι έχουν καταφέρει τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, πολλοί περισσότεροι από όσοι την ίδια περίοδο πέρυσι. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχουν πνιγεί στα ανοικτά της θάλασσας.

Διαβάστε επίσης:

Στον «αέρα» η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC