Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 50 κατοικίδια κάηκαν ζωντανά από πυρκαγιά

LIKE US ON FACEBOOK

Φωτιά ξέσπασε μετά τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε λυόμενη μονοκατοικία στη Νέα Μηχανιώνα, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανά δεκάδες κατοικίδια που φιλοξενούνταν εκεί από ζευγάρι.

Οι δύο ένοικοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο σπίτι έγκαιρα και φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους, πέρα από το ψυχολογικό σοκ στο οποίο εισήλθαν. Στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά επί της οδού Σμύρνης 35, έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν τα 50 κατοικίδια που κάηκαν ζωντανά.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης, εντοπίστηκαν απανθρακωμένα δεκάδες κουφάρια μικρών ζώων, όπως χάμστερ, κουνέλια, ερπετά κ.ά., αλλά και σκυλιών, τα οποία διατηρούσε το νεαρό ζευγάρι.

Η κοπέλα κατάλαβε, την ώρα που κοιμόταν, ότι κάτι μύριζε έντονα, κάτι που κρίθηκε σημαντικό και τους χάρισε τη ζωή τους. Πετάχτηκε απ’ το κρεβάτι μαζί με τον σύντροφό της και βγήκαν γρήγορα εκτός της κατοικίας.

Η φωτιά πιθανώς ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα από ηλεκτρικό σώμα στις τέσσερις τα ξημερώματα, και δεν χρειάστηκαν πάνω από τέσσερα μόνο λεπτά για να καεί ολοσχερώς η μονοκατοικία, στην οποία διέμενε το άτυχο ζευγάρι. Η ομολογία της γυναίκας συγκλονίζει:

Ένιωσα για λίγο σαν να ήμουν μία πρωταγωνίστρια στο μαύρο σενάριο στο Μάτι. Προσπαθούσα να σώσω τα σκυλιά μου, δεν πρόλαβα να τα σώσω όλα, γιατί αν έμπαινα δε θα έβγαινα. Προσπαθούσαμε να τα σώσουμε ένα ένα. Τα κατοικίδια δεν ήταν μόνο σκυλάκια, είχαμε και αρουραίους, κουνελάκια, φίδια τα οποία ήταν έτοιμα να γεννήσουν τα περισσότερα

Τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη απάντηση στο τραγικό αυτό συμβάν.

Διάβασε και αυτό:

Σε ποιους ασκούνται ποινικές διώξεις για την πυρκαγιά στο Μάτι;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved