Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Τουλάχιστον 832 οι νεκροί στην Ινδονησία μετά τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε. Τεράστια καταστροφή.

Τραγικός ο απολογισμός καθώς είναι τουλάχιστον 832 οι νεκροί στην Ινδονησία μετά τον σεισμό που χτύπησε το νησί Sulawesi την Παρασκευή. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της BNPB, Sutopo Purwo Nugroho, καθώς πολλοί βρίσκονται κάτω από τα ερείπια ακόμη κι άλλους δεν έχουν καταφέρει να τους προσεγγίσουν.

Οι 821 άνθρωποι πέθαναν στο Palu και 11 πέθαναν στο Donggala. 540 είναι οι τραυματίες πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην περιοχή δεν υπάρχει ρεύμα αλλά ούτε και καθαρό νερό. Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος Sutopo δήλωσε πως οι ζημιές είναι εκτεταμένες καθώς χιλιάδες σπίτια, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και ξενοδοχεία έχουν καταρρεύσει.

«Το τσουνάμι παρέσυρε αυτοκίνητα, κορμούς δέντρων, σπίτια, παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως τα κύματα σε ορισμένες περιοχές έφτασαν μέχρι και τα 6 μέτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Ερυθρό Σταυρό, περισσότερο από 1,6 εκατ. άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό και το τσουνάμι. «Είναι ήδη μια τραγωδία, αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά η οργάνωση.

Την ίδια στιγμή, πολλοί κρατούμενοι φυλακών στο Palu δραπέτευσαν αφού προσπάθησαν κι αυτοί να σώσουν τους εαυτούς τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υπάλληλο των φυλακών, περισσότεροι από τους μισούς από τους 560 κρατούμενους δραπέτευσαν, αφού κατέρρευσαν οι τοίχοι του κτίσματος.

«Ήταν πολύ δύσκολο για τους φύλακες να σταματήσουν τους κρατούμενους από το να το σκάσουν καθώς είχαν πανικοβληθεί και έπρεπε να σώσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων και τυχόν παγιδευμένων  στα ερείπια συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 384 νεκρούς. Και ο αριθμός αυξήθηκε δραματικά.

Τουλάχιστον 384 νεκροί απ’ τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία