Ακόμα ένα αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου αυτή τη φορά συνέβη στην Κέρκυρα. Περιέλουσε σκυλάκι με πετρέλαιο. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

62χρονος περιέλουσε σκυλάκι με πετρέλαιο στην Κέρκυρα και το έδεσε σε αλυσίδα σε κολόνα της ΔΕΗ, το απόγευμα της Τρίτης. Την φρικτή και απαράδεκτη δράση του 62χρονου αντιλήφθηκαν κάτοικοι της περιοχής Σολάρι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο σκύλος που ήταν δεμένος και λουσμένος με πετρέλαιο σε συνδυασμό και με τη ζέστη είχε εκδηλώσει ακραία και επικίνδυνα σημάδια αδιαθεσίας.

Ο 62χρονος ο οποίος είχε ως κατοικίδιό του τον 6χρονο σκύλο, ισχυρίστηκε πως προέβη στην εν λόγω κίνηση για να του πέσουν οι ψύλλοι!

Ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου και πλέον ο άνδρας κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και σήμερα Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως. Παράλληλα, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το σκυλάκι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έλαβε αμέσως ιατροφαρμακευτική βοήθεια, καθαρίστηκε από το πετρέλαιο και είναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα, έπειτα από άμεση κινητοποίηση φιλόζωων στο διαδίκτυο, ήδη υιοθετήθηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τόσο φρικιαστική πράξη. Δυστυχώς ακόμη ένα αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Πάρο, όταν άγνωστοι έδεσαν στο λαιμό του σκύλου πέτρα και τον πέταξαν στη θάλασσα. Δυστυχώς ο σκύλος βρέθηκε νεκρός δύο με τρεις μέρες μετά,όταν κατάφεραν να εντοπίσου το πτώμα του.

Διαβάστε αναλυτικά:

Φρίκη: Έδεσαν πέτρα στον λαιμό σκύλου και τον πέταξαν στη θάλασσα