Τη θλίψη έχει προκαλέσει το γεγονός ότι πεντάχρονο κοριτσάκι πέθανε από αντιβιοτικό στη Φλώρινα. Τι ακριβώς συνέβη και τι δήλωσαν οι γιατροί;

Πεντάχρονο κοριτσάκι πέθανε από αντιβιοτικό στη Φλώρινα καθώς έπαθε αλλεργικό σοκ. Πιο συγκεκριμένα, το παιδάκι το οποίο διέμενε μαζί με την οικογένειά του στο Βαρικό του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, ένιωσε μια αδιαθεσία, έκανε εμετό, μελάνιασε και λιποθύμησε. Τότε, μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο αλλά ήταν πολύ αργά γιατί είχε δίνει χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε, το πεντάχρονο κοριτσάκι πέθανε από αντιβιοτικό, καθώς υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τη λήψη του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μποδοσακείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμό είχε μελανιάσει και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του νεκρού.

«Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να το επαναφέρουν στη ζωή με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και ανάνηψη δεν απέδωσαν», ανέφερε ο διευθυντής της Κλινικής. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ιατροδικαστική εξέταση, η οποία ανέφερε πως ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού οφείλεται σε αλλεργικό σοκ μετά τη λήψη ενός αντιβιοτικού που χορηγείται συχνά και είναι αγαπητό στα παιδιά λόγω της ευχάριστης γεύσης φρούτου.

Σύμφωνα με τον κ. Κυφωνίδη, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ,  χτες το πρωί το κοριτσάκι ανέβασε πυρετό και αφού το εξέτασε ιδιώτης γιατρός του χορήγησε αντιβιοτικό με την οδηγία να λαμβάνεται ανά δωδεκάωρο, στις 8 το πρωί και στις 8 το βράδυ. Μετά τη χορήγηση του αντιβιοτικού, στις 8 το βράδυ, το κοριτσάκι αισθάνθηκε κάψιμο στο λαιμό, ζήτησε νερό και αφού το ήπιε σωριάστηκε. Αμέσως μετά ο πατέρας, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού, μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο το παιδί στο Μποδοσάκειο, αλλά ήταν ήδη νεκρό και οι προσπάθειες των γιατρών για να το επαναφέρουν δυστυχώς δεν απέδωσαν.

Ο κ. Κυφωνίδης ανέφερε ότι εφόσον ένα παιδί δεν έχει αλλεργία σε κάποιο συγκεκριμένο αντιβιοτικό μπορεί να κάνει χρήση κανονικά και απέδωσε το συμβάν στην “κακιά ώρα”.

Διαβάστε επίσης:

Παιδί κατάπιε μαρτυρικό βάφτισης και κατέληξε στο χειρουργείο