Τραγικό! Αγρότες στην Ινδία επιτέθηκαν με φωτιές σε ελέφαντα και το ελεφαντάκι του

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι η τραγική είδηση που διαβάσαμε σήμερα και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για πραγματικό περιστατικό. Αγρότες στην Ινδία επιτέθηκαν με φωτιές σε ελέφαντα και το ελεφαντάκι του!

Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες ενός χωριού στην Ινδία επιτέθηκαν με «βόμβες φωτιάς» σ’ έναν θηλυκό ελέφαντα και το μικρό της, επειδή πέρασαν μέσα από τα χωράφια τους και κατέστρεψαν τις καλλιέργειες τους.

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τους δύο ελέφαντες τρομοκρατημένους να προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο, την ώρα που μια ομάδα αγροτών εκτοξεύει «βόμβες φωτιάς» προς το μέρος τους.

Σύμφωνα με το Independent, το απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Βισνουπούρ, στη δυτική Βεγγάλη, στην Ινδία, όπου στο παρελθόν έχουν υπάρξει κι άλλες παρόμοιες τέτοιες επιθέσεις.

Το τραγικό είναι ότι αυτά τα ζώα αναγκάστηκαν να περάσουν από τα χωράφια των αγροτών εξαιτίας της ραγδαίας αποψίλωσης των δασών και της αναζήτησης ολοένα και μικρότερων εκτάσεων γης.

Οι ελέφαντες που διασχίζουν τα χωράφια μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες των αγροτών, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τη διατροφή των κατοίκων.

Ο φωτογράφος Μπιπλάπ Χάζρα που αποθανάτισε το στιγμιότυπο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αυτό συμβαίνει επειδή οι ντόπιοι προσπαθούν να σώσουν τις καλλιέργειές τους», ενώ πρόσθεσε ότι:

Υπάρχουν αρκετοί «διάδρομοι» ελεφάντων σε κατοικημένες περιοχές. Προσπαθώ με τις φωτογραφίες μου να ευαισθητοποιήσω τους πολίτες για το ζήτημα

Αξίζει ν’ αναφερθεί ακόμη ότι οι ελέφαντες στην Ινδία θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση και ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί στο μισό από τη δεκαετία του ’40.

Διαβάστε ακόμη:

Παίζει την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν σ’ έναν ελέφαντα που έχει αφεθεί στη μουσική! (Video)

Photos: Caters News

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved