Εκτός φυλακής ο Αμερικανός πάστορας, Άντριου Μπράνσον, όπως αποφάσισε η τουρκική Δικαιοσύνη και μεταδίδει το CNN Turk.

Εκτός φυλακής ο Αμερικανός πάστορας, Άντριου Μπράνσον αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη αποφάσισε η Τουρκία. Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία για μήνες έχει αποτελέσει εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον καθώς και έντονες αντιδράσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται το CNN Turk, ο Μπράνσον θα βρίσκεται υπό επιτήρηση με «βραχιολάκι» ή παρόμοια συσκευή, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Παράλληλα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε και αυτό ότι τουρκικό δικαστήριο διέταξε τον περιορισμό κατ΄οίκον του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Να σημειώσουμε πως ο Άντριου Μπράνσον κατηγορείται για τρομοκρατία και κατασκοπεία και είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση έως και 35 ετών.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πάστορας απ’ τη Βόρεια Καρολίνα που ζει στην Τουρκία περισσότερο από δύο δεκαετίες, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι βοήθησε την ομάδα του Φετουλάχ Γκιουλέν στην οποία η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016 εναντίον του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Απ’ τη μεριά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν είχε αρνηθεί να αφήσει ελεύθερο τον πάστορα. Συγκεκριμένα, η Άγκυρα επέμενε στην έκδοση του Γκιουλέν όπου ζει στις ΗΠΑ από το 1999.

Απ’ την άλλη ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει πως «εκείνοι μας λένε να τους δώσουμε τον πάστορα. Όμως κι εσείς επίσης, εσείς έχετε έναν κληρικό. Παραδώστε τον μας και εμείς θα δικάσουμε (τον πάστορα) και θα σας τον δώσουμε…Πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις, όπου εμπλέκονται διαφορετικά νομικά συστήματα».