Τουρίστριες έφαγαν “πόρτα” στην Ακρόπολη | Τι καταγγέλλουν

LIKE US ON FACEBOOK

Ποιοι θα ήταν οι λόγοι για την απαγόρευση εισόδου στην Ακρόπολη; Μπορούμε να σκεφτούμε ελάχιστους, αφού οι περισσότεροι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο. Επομένως γιατί αυτές οι Γερμανίδες τουρίστες έφαγαν…. άκυρο; Όσα λένε οι ίδιες και όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Η απαγόρευση εισόδου στην Ακρόπολη είναι σπάνιο “φαινόμενο”, καθώς η επίσκεψη επιτρέπεται σε όλους. Γερμανίδες τουρίστριες, όμως, φαίνεται πως έφαγαν πόρτα επειδή δεν ήταν κατάλληλα ντυμένες. Και κάπως έτσι δεν κατάφεραν ποτέ να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο.

Αν ήταν στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία ή στο Ντουμπάι θα ήταν κατανοητό. Αν έμπαινα σε τζαμί στο Ιράν θα ήμουν προετοιμασμένη. Όμως είναι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορεί να μας λένε ότι για την είσοδο στην Ακρόπολη υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας

Όπως δήλωσε η μια από τις τέσσερις τουρίστριες στα ΝΕΑ, τους είπαν πως δεν ήταν κατάλληλα ντυμένες για να εισέλθουν στον χώρο.

Η κυρία στην είσοδο μας είπε ότι δεν ήμασταν ντυμένες κατάλληλα, ότι είμαστε πολύ γυμνές. Δεν είναι αλήθεια. Σύντομα πολλοί άλλοι με λιγότερα ρούχα ή φορώντας σορτς μπήκαν στο χώρο. Θέλαμε να δείξουμε πόσο όμορφη είναι η ιστορία της χώρας σας και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Δεν είχαμε πρόθεση να κάνουμε κάτι κακό, απλώς διασκεδάζαμε. Καμία από εμάς δεν ήταν αγενής ή πιωμένη, το οποίο θα καταλάβαινα ως αιτία άρνησης της εισόδου. Κι όμως

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιες εκτός του ότι δεν κατάφεραν να μπουν, δεν πήραν και τα χρήματά τους πίσω καθώς είχαν κλείσει τα εισιτήρια online.  Θεωρούν αυτή τη συμπεριφορά ρατσιστική ενώ αναφέρουν πως δεν υπήρχε πουθενά σήμανση για το ντύσιμο.

Δεν μας άφηναν να μπούμε μέσα και αρνήθηκαν να μας δώσουν τα χρήματα. Νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά αυτή ήταν ρατσιστική. Δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία. Στο χώρο υπήρχαν πολλές πινακίδες: Μην τρώτε παγωτό, μην φέρνετε σκυλιά κλπ. Πουθενά δεν υπήρχε σήμανση για το ντύσιμο. Γι’ αυτό το ταξίδι ξοδέψαμε 2.500 ευρώ και μόνο για την επίσκεψη στην Ακρόπολη 200 ευρώ. Είχαμε κανονίσει το φωτογράφο, είχαμε φτιάξει τα ρούχα, το περιμέναμε τόσο καιρό. Και όμως δεν μας ζήτησαν μια συγγνώμη Ήταν κρίμα την πρώτη μου φορά στην Αθήνα , σε ένα κατά τα άλλα όμορφο ταξίδι, να έχω αυτή την εμπειρία

Και τι λένε οι αρμόδιοι;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι έχουν διαφορετική άποψη. Όπως αναφέρουν η απαγόρευση έγινε επειδή οι Γερμανίδες τουρίστριες είχαν μαζί τους επαγγελματία φωτογράφο χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια. Καταληκτικά, σημειώνεται ότι κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού τόνισαν ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις στο χώρο πρέπει να εγκρίνονται από την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική απόφαση: Ξαναχτίζεται ο Παρθενώνας

Photo: Milos Bicanski/Getty Images
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved