Ως δείγμα ότι σιγά σιγά έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ήρθε η επιβεβαίωση της συνάντησης Τσίπρα- Πούτιν στο Κρεμλίνο μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα απ’ το Κρεμλίνο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για τη συνάντηση Τσίπρα- Πούτιν στη Μόσχα.

«Πράγματι, η επίσκεψη Τσίπρα προετοιμάζεται, τέτοιους είδους επαφές προετοιμάζονται, πράγματι. Θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα. Αναμένουμε αυτές τις επαφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς, όμως, να διευκρινίζει την ημερομηνία της επίσκεψης.

Νωρίτερα, πηγή της ελληνικής Κυβέρνησης είχε επιβεβαιώσει το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία. Σύμφωνα με το Sputnik, «η προκαταρκτική ημερομηνία της επίσκεψης έχει τεθεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ελπίζει σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ελληνορωσικής επιτροπής συνεργασίας για ζητήματα οικονομίας, βιομηχανίας, επιστήμης και τεχνολογίας.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες κι απαγόρευσε την είσοδο σε ακόμα δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία σημείωσε πως ήταν καθοδηγούμενη από τρίτους και απείλησε με αντίποινα.

Ο κ. Κοτζιάς είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας:

Αν η Ρωσία και ο κ. Λαβρόφ νιώθει ότι πρέπει να ταυτιστεί με αυτούς που απελάσαμε ή αυτούς που δεν αφήσαμε να μπουν στην Ελλάδα είναι δικαίωμά του. Εγώ προσπάθησα, όπως ξέρετε και το λέει και η ανακοίνωσή μας, να μην ταυτίσω αυτές τις κακές περιπτώσεις με την επίσημη Ρωσία, είναι θέμα της Ρωσίας αν θέλει να ταυτιστεί μαζί τους ή όχι

Διαβάστε ακόμα:

Συνάντηση Μέρκελ – Πούτιν: «Πρέπει να εργαστούμε προκειμένου να βρούμε λύσεις»

Photo: ΑΠΕ- ΜΠΕ