Το Wings for Life μέσα από τα μάτια της Manda Knežević, μιας αληθινής μαχήτριας!

LIKE US ON FACEBOOK

Το όνομα της είναι Manda Knežević! Είναι ενεργή εθελόντρια στο Wings for Life World Run και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλο το κόσμο, κάτι που θα καταλάβετε διαβάζοντας τα παρακάτω.

Η 66χρονη πλέον Manda, καθηλωμένη στο αναπηρικό αμαξίδιο μας εξιστορεί την ιστορία της ζωής της τονίζοντας κάνοντας αναφορά στη δράση του Wings for Life, ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού ιδρύματος που χρηματοδοτεί έρευνες με σκοπό την εύρεση θεραπείας των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Όπως προαναφέραμε, η Manda Knežević είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρόλα αυτά, το άτυχο αυτό γεγονός δεν την ανάγκασε να παραιτηθεί από τη ζωή. Η ίδια, όπως δηλώνει, δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να ζήσει μια ζωή χωρίς προκαταλήψεις.

Συμμετέχει σε πολλά event και υποστηρίζει εμπράκτως το ίδρυμα Wings for Life, καθώς επιθυμεί να συνεχιστούν οι έρευνες και να βρεθεί η θεραπεία για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Ξέρει πως είναι να βρίσκεσαι σ’ ένα καροτσάκι και αυτός είναι ο λόγος που κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει. Όλα αυτά και άλλα πολλά αναφέρει στη συγκινητική ιστορία της.

«Όταν ξύπνησα από την αναισθησία, είδα πολύ κόσμο γύρω μου. Οι γιατροί μου ζήτησαν να κουνήσω τα πόδια μου, μα δεν μπορούσα. Ήμουν ακόμα νέα (16 χρονών), αλλά βρήκα τη δύναμη. Αποφάσισα για τον εαυτό μου να ζήσω μια καλή και θετική ζωή», ήταν τα πρώτα λόγια της Manda, η οποία φέτος συμπληρώνει τα 50 χρόνια όντας ανήμπορη να κουνηθεί.

«Σκέφτηκα πως πρέπει να ενημερώσω τον κόσμο που έχει προσβληθεί από αυτή την ασθένεια και να τους βοηθήσω, δίνοντας λύσεις στο να κάνει πιο εύκολο τον τρόπο ζωής τους. Ό,τι έκανες πριν την ασθένεια στην σπονδυλική στήλη γίνεται πρόβλημα: Η ούρηση, η σεξουαλικότητα, θέματα του εντέρου αποτελούν τεράστια προβλήματα πλέον. Προσωπικά εύχομαι να γίνω ανεξάρτητη και γενικότερα ελπίζω όλοι που έχουν επηρεαστεί από τη συγκεκριμένη πάθηση να είναι πιο αποδεκτοί από την κοινωνία».

Τέλος, η Manda Knežević έκανε μια μικρή κατάθεση ψυχής δηλώνοντας πως νιώθει τόσο καιρό που δεν μπορεί να περπατήσει, αλλά και ποια είναι τα όνειρα της για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Έχω ζήσει πολλά χρόνια μ’ αυτόν τον τραυματισμό, δεν θυμάμαι καν πως είναι το αίσθημα να πατάω τα πόδια μου κάτω. Αλλά όταν πέφτω για ύπνο, ονειρεύομαι ακόμα πως είναι να περπατάς… και είναι υπέροχα».

Μην ξεχάσεις!!!

Τρέχουμε για όσους δεν μπορούν! Θα τρέξεις μαζί μας;
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved