Ποιος είναι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής που ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών; Το βιογραφικό του. 

Ποιος είναι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στον οποίο ο κ. Μητσοτάκης μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ανέθεσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;

Ο κ. Καραμανλής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12/12/1974 και έχει καταγωγή από τις Σέρρες. Είναι Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη.

Ο Κώστας αχ. Καραμανλής εξελέγη πρώτος βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές του 2015, όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά το σταυρό των συμπολιτών του. Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Σερρών συμμετείχε συμβολικά και στις εκλογές του Ιουνίου 2012, στη μη εκλόγιμη τελευταία τιμητική θέση.

Είναι παντρεμένος με τη Μιράντα Μιχαλοπούλου-Καραμανλή με την οποία έχουν τρία παιδιά, την Αναΐς- Νίκη, την Άρια και τον Αχιλλέα.

Από τις 8 Ιουλίου ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα μεταφορών τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «παρά τις πολύ συχνές διαφωνίες που είχαμε, παρόλα αυτά ποτέ δεν υπήρξε καμία προσωπική αντιπαράθεση» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής δηλώνοντας πως «όπου βρούμε πράγματα σωστά θα τα συνεχίσουμε, εκεί που διαφωνούμε θα τα αλλάξουμε».

Πρόσθεσε ωστόσο πως η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις υποδομές, το οποίο «θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε. Προεκλογικά δεν κάναμε μεγαλόσχημες υποσχέσεις. Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν και καλό είναι όταν εξαγγέλλουμε κάτι, να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για να μην λέγονται λόγια του αέρα».

Photo: Eurokinissi