Έρχεται το τέλος ενός θρυλικού αυτοκινήτου καθώς η Volkswagen ανακοίνωσε επίσημα ότι σταματά την παραγωγή του σκαραβαίου. Ένα μοντέλο που έγραψε ιστορία δεν θα ξανακυκλοφορήσει.

Ο πρόεδρος της VW, Φρανκ Γουελς, ανακοίνωσε επίσημα ότι σταματάει η παραγωγή του σκαραβαίου, γνωστοποιώντας πως η τελευταία έκδοση του σκαραβαίου θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας του ίσως πιο διάσημου αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του σόου της Γενεύης την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Γουελς, «δύο ή τρεις γενιές είναι αρκετές για το Beetle».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως το μοντέλο «δημιουργήθηκε έχοντας στο μυαλό την μακρά του ιστορία, όμως δεν μπορείς να το κατασκευάσεις πέντε φορές και να έχεις ένα νέο, νέο, νέο Beetle».

Ο σκαραβαίος ήταν το πρώτο χρονολογικά αυτοκίνητο στην ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen και γενικότερα του ομίλου Volkswagen, και παρήχθη από τον Αύγουστο του 1938 έως τις 30 Ιουλίου 2003. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης χρονικής περιόδου, κατασκευάστηκαν συνολικά 21.529.464 αντίτυπα, με αποτέλεσμα το Σκαθάρι να γίνει, σε παγκόσμια κλίμακα, το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια παραγωγής και τον μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων υπό την ίδια πλατφόρμα. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό και με τα λαϊκά ονόματα Σκαραβαίος (από την μετάφραση της αυθεντικής ονομασίας), Χελώνα και Κατσαριδάκι.

Photo: Steinar Engeland/ Unsplash