Η μαγειρική γεωγραφία προκάλεσε πονοκέφαλο στους διαγωνιζόμενους, με τους περισσότερους να μην ακούν ικανοποιητικά σχόλια για τα πιάτα τους.

Οι παίκτες του MasterChef γι’ αυτό το ταξίδι γεύσεων είχαν από ένα κουτί μπροστά τους. Το κάθε κουτί έκρυβε μια σημαία χώρας, αλλά και υλικά που τη χαρακτηρίζουν. Έτσι, κλήθηκαν να δημιουργήσουν πιάτα που θα ταξίδευαν τους κριτές -εμφανισιακά και γευστικά- σε κάθε περιοχή.

Ο κάθε παίκτης επέλεξε τυχαία το κουτί του Mystery Box και η αλήθεια είναι πως οι πρώτες αντιδράσεις στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ενθουσιασμός.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν όπως ακριβώς την είχαν φανταστεί!

Το πιάτο που μαγείρεψε κάθε παίκτης ανάλογα με τη χώρα που του έτυχε:

Όλες οι προσπάθειες απ’ τους παίκτες του MasterChef ήταν αξιόλογος, ωστόσο, ορισμένοι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν τους κριτές με τα πιάτα τους.

Η απογοήτευση ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους γι’ αυτό και χρειάστηκαν και μια «ένεση» αισιοδοξίας απ’ την πλευρά των κριτών, οι οποίοι τους εξήγησαν πως όσο περνάει ο καιρός το επίπεδο μεγαλώνει και οι μπαταρίες πολλές φορές αδειάζουν, ειδικά μετά από μια εβδομάδα γεμάτη μαγειρική! (MasterChef Silver Award Week).

Τα πιάτα που ξεχώρισαν τελικά ήταν εκείνα του Χρήστου Γλωσσίδη, της Μάγκυ Ταμπακάκη και του Γιώργου Φασιλή. Ο Γιώργος αναδείχθηκε νικητής της δοκιμασίας και θα έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στο επόμενο Τεστ Δημιουργικότητας!

Στο επεισόδιο της Πέμπτης οι παίκτες του MasterChef θα έρθουν αντιμέτωπη με μια εξωτική πρόκληση… Ο λόγος για την καρύδα Άγιου Δομίνικου! «Ντάνο φιλαράκι πού είσαι;», ακούμε να λέει ο Τιμολέων ενώ ο Ιωαννίδης αποκαλύπτει πως ένα πιάτο του θυμίζει…κόλλυβα!